3

Bisikletle Sağlığa ÇOMÜ de Destek Veriyor

Bu Haber 1574 Kez Okundu
  • Paylaş:
Bisikletle Sağlığa ÇOMÜ de Destek Veriyor

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Kapsamında yürütülen “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi” çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’nca okullara, öğrencilere, Kamu Kurumları ve Belediyeler aracılığıyla halka bisiklet desteği sağlanıyor.

Toplumumuzun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve düzenli fiziksel aktivitenin teşvik edilmesi amacıyla halkımızın bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması hedeflenen projeye Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’de destek verdi.

İmzalanan protokol gereği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencilerinin kullanımı için 100 adet bisiklet üniversitemize hediye ediliyor.

Halk Bahçesi’nde düzenlenen Bisiklet Dağıtım Töreni’ne üniversitemizi temsilen ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Ahmet Erdem, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Genç ile Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi katıldılar.

Protokole ÇOMÜ adına imza atan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, projeyi hazırlayan ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ederek, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasının toplum sağlığının korunmasına katkı sunacağına inandığını ifade etti.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay AK