0

Kurum İçi Bayramlaşma Gerçekleştirildi

Bu Haber 1621 Kez Okundu
  • Paylaş:
Kurum İçi Bayramlaşma Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademik ve idari personeli Troia Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurum içi bayramlaşma merasiminde buluştu.  

Yoğun katılımdan ve yeni döneme başlıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Yücel Acer şöyle konuştu.

“Ülke olarak, üniversite olarak tatilden yeni döndük. Bayram geçmiş olsa da iyi ki bu buluşmayı yaptık. Uzun zamandır görüşemediğimiz hocalarımız, personelimizle bir araya gelmek yeni dönemde iyi bir başlangıç oldu. Ülke olarak zor zamanlardan geçtik. Bu bayramın önemi biraz daha fazlaydı. Yine de tüm bunlara rağmen, ülkemin daha pozitif bir hale geldiğini gözlemliyorum. Ülkemizde her şeyin daha iyiye gittiğini gösteren birçok gösterge var. Bir ülkede halkın iradesi dışında ne tür oluşum varsa, bunların temizleniyor olması çok güzel. Şüphesiz ki bu sürecin hakkıyla devam ettirilmesi için her birimize düşen görevler var.

“Adaletli Olmak İstiyorsanız, Dikkatli Olmak Zorundasınız”

Üniversite yönetimi olarak bu sürecin hakkıyla yerine getirilmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Özellikle, kasten atlanan hiçbir husus, hiçbir unsur yok. Bu anlamda üniversite yönetimine güven konusunda en ufak bir tereddüttünüz olmasın. Belki hatalarımız olacaktır, bunun olmaması için dikkatle, tedbirle hareket istiyoruz. Adaletli olmak istiyorsanız, dikkatli olmak zorundasınız. Bu konuda dikkat de biraz zaman alacak, bu zamanı birlikte yaşayacağız. Çok güzel bir döneme doğru gidiyoruz, mutlu olmamızı gerektirecek birçok sebebiminiz var.

“Her Geçen Gün Daha İleriye”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, yapılması gereken işleri de hakkıyla yerine getirmeye devam ediyoruz.2016-2017 eğitim ve öğretim dönemine başlarken, bütün ihtiyaçların karşılanmasına dair faaliyetlerimiz devam ediyor. ÖSEM’in öğrencilerimiz için daha güzel bir ortam olması için çalışmalar yapılıyor. Eğitim Fakültesindeki öğrencilerimizi merkez kampüse taşıdık. Eğitim Fakültesinde okuyan öğrencilerimiz, bu sene İlahiyat Fakültesi Çanakkale Şehitleri Kampüsünde eğitim ve öğretime başlıyorlar. Meslek Yüksek Okullarımızın bazılarının bina inşaatı devam ediyor. Ayvacık ve Gökçeada Uygulamalı Meslek Yüksekokulu inşaatları devam ediyor. Diğer yandan, Meslek Yüksekokullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çabalarımız devam ediyor. Yenice de, Çan da okullarımızın hem çehresini hem de izolasyonlarını düzeltmek için çalışmalarımız devam ediyor. Spor Salonumuzu da, sizlerin daha yoğun kullanabileceği merkez haline getirmeye çalışıyoruz. Bunlar gibi, daha birçok faaliyet devam ediyor. Üniversitemizin, öğrenci bilgi sisteminde yeni bir çalışma başlattık. Oluşan bir takım sorunlar, eski sistemden kaynaklanmaktadır. Bu sorunda yakında çözülecek. Üniversitemizin çok büyük projeleri var, onlarında takipçisiyiz. Üniversitemiz, bulunduğu noktadan daha hızlı bir şekilde ileri seviyede ilerliyor. Alt yapısı daha güçlü ve kaliteli bir üniversite haline geliyor. Gerek değerli hocalarımızın, gerekse çalışanlarımızın samimi gayretleri olmadıktan sonra şüphesiz gerçek bir ilerleme olmaz. Bilim dünyası olarak ne kadar çok çalışırsak, ülkenin ilerleyişi daha hızlı olacaktır.

Bugün bu vesileyle de geçmiş bayramınızı kutluyorum. Bundan sonraki süreçte hem eğitim ve öğretim hayatımızda, hem aile hayatımızda ve özel yaşamımızda, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir yaşam diliyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Etkinlik, düzenlenen kokteyl ile son buldu. 

Haber : Gökçe Güzel - Fotoğraflar: Tuncay Ak