1

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Gaziler Günü Yemeğine Katıldı

Bu Haber 1402 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Gaziler Günü Yemeğine Katıldı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çanakkale Çimenlik Kalesi’nde gaziler onuruna yemek düzenlendi. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ile il protokolünün katıldığı yemekte Vali Tavlı bir konuşma yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” ünvanı verilişini ve bu günü “Gaziler Günü” olarak kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Tavlı “Vatan toprağının her karışına kanlarını akıtarak tarih yazan ve kutsal saydığı değerler uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Şehit ailelerimize minnetlerimizi arz ediyorum.

Bu anlamlı günde gerek Çanakkale’de,  gerek Kurtuluş Savaşında, gerekse devletimizin ve milletimizin bekası için bu toprakları vatan yapmak uğruna mücadele eden ve canlarını ortaya koymaktan asla çekinmeyen gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, menfur terör saldırılarında ve 15 Temmuz hain darbe girişimini canları pahasına önlemeye çalışırken hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ve saygıdeğer ailelerine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yemeğin ardından Vali Tavlı, gazilere günün anısına hediye takdim etti.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay AK