Biga Meslek Yüksekokulu, Kadın Hakları Günü’nde Girişimci Kadınları Ziyaret Etti

06.12.2009
05.12.2009 Cumartesi günü Saat 11:00’de Biga Kadın Çevre ve Kültür İşletme Kooperatifi’ ne Kadın Hakları Günü münasebetiyle Biga Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Tülay UÇAKTÜRK, Yüksekokul Sekreteri Bayram Ali BAŞARAN, Şef Gülşen DEMİRCAN ve Müdür Sekreteri Gülsüm ULUKAN ziyaret etti. Bu anlamlı günde konuşan BİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer BAYKAL 9 Mart 2005’te Kadınlar Günü’nün ertesinde kurulan ve Yüksekokulumuz Kooperatifçilik Programı Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL danışmanlığını yaptığı BİKAD’ın amacının ister eğitimli olsun ister eğitimsiz, işsizlikten en fazla etkilenen kesim olan kadınları, çalışma hayatına kazandırmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer BAYKAL pazar paylarını arttırmak için ürettikleri kuskus, tarhana, mantı ve erişte gibi ürünlerle market zincirlerine girmeyi hedeflediklerini belirtti ve bu konu ile ilgili proje kapsamında Migros A.Ş. ile görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.