0

Turkcell Gelibolu Maratonu Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 2138 Kez Okundu
  • Paylaş:
Turkcell Gelibolu Maratonu Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale turizminde kalıcı bir değer yaratmak amacıyla geçtiğimiz yıl 2800 kişinin katılımıyla gerçekleşen Turkcell Gelibolu Maratonu ve fuarı, bu yıl 28 Eylül- 02 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili olarak, Turkcell Gelibolu Maratonu etkinlik ortaklarının ve basın mensuplarının katıldığı bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Gençlik Spor İl Müdürü Nüamber Uslu’nun yanı sıra etkinliğe katkı sunan birçok kamu kurumu temsilcisi katıldı.

Maraton öncesi gerçekleşecek fuara ve koşuya katılım sağlayacak olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Necati Cerrahoğlu,Öğr. Gör. Dr. Gülçin Gözaydın  ve ÇOMÜ basın halkla ilişkiler çalışanları katıldı.

“Barış ve Demokrasi İçin Koşuyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, darbe girşiminin ardından gerçekleşen organizasyonun milli birlik ve beraberliği yansıtmak adına önemli olduğunu vurguladı. Koşunun sadece barış koşusu değil aynı zamanda demokrasi koşusu olduğunu belirten Vali Dağ; “Geçtiğimiz yıl 3000’e yakın kişiyle gerçekleşen organizasyonun bu yıl daha yoğun katılımla gerçekleşmesini umuyoruz. Dünya turizmi ve ülke turizmi açısından önemli olan bu sportif faaliyete destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maratona katkı sunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi adına konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ise;

“Üniversite olarak bu organizasyonu önemsiyoruz ve bu anlamda destek olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe kalkışmasının ardından bu gibi sportif faaliyetlerin moral, motivasyon açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. “Barış İçin Koşuyoruz” sloganından hareketle Çanakkale’de 1915 ruhunu hatırlatmada ve milli şuurun gelişmesinde faydalı olacağını düşündüğümüz organizasyonun gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür ediyorum” şeklide konuştu.

GTP Turizm AŞ. Tarafından organize edilen maraton için konuşan Armağan Aydeğer, “Turkcell Gelibolu Maratonu için en büyük motivasyonumuz, doğduğumuz, doyduğumuz bu kutsal topraklarda kamu ve sponsorlarımızın çok kıymetli katkılarıyla bu gibi kalıcı, sürdürülebilir değerler katarak vefa borcumuzu ödemek, bölge ve ülke turizminin, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamaktır” diyerek maratona katkı sunan kamu kurumları ve sponsorlara teşekkür etti.

29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Çanakkale İskele Meydanı’nda gerçekleştirilmesi düşünülen Turkcell Gelibolu Maratonu Fuarı’nın, IAFF Çocuk atletizminin ve 02 Ekim 2016 tarihinde Gelibolu Yarımadası’nda koşulacak olan, Maraton, Yarı Maraton, 10 km ve 6km halk koşusunun gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Etkinlik detayları için tıklayınız.