0

Milli İradeye Saygı Sergisi Açılışı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1886 Kez Okundu
  • Paylaş:
Milli İradeye Saygı Sergisi Açılışı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından düzenlenen “15 Temmuz Milli İradeye Saygı Sergisi” Eski Rektörlük Binası Sürekli Eğitim Merkezi’nde açıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden’in açılışını yaptığı sergi 40 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

Yoğun ilgi gören serginin açılışında konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ”Türk Milletinin çok yakın zamanda verdiği demokrasi mücadelesini somut bir eser haline getirmek ve bunu Çanakkale’yi ziyaret eden herkesle paylaşmak için “15 Temmuz Milli İradeye Saygı “sergisini gerçekleştirmeyi arzuladık. Arkadaşlarımız çalıştılar. Hem Türkiye genelinden hem de Çanakkale özelinden toparlayabildiğimiz o unutulmaz kareleri, sizlerin görmesi, ziyaret etmesi ve hatırlanması için ve özellikle unutulmaması için sergi kapsamında bir araya getirdik ”şeklinde konuştu.

Milletvekili Bülent Turan ise 15 Temmuz tarihinde tüm dünyaya demokrasi dersi verildiğini ifade ederek Kurulduğumuzdan bu yana 10 yılda bir farklı zamanlarda, farklı metotlarla demokrasimize, milli irademize engel olundu.27 Mayıs oldu, Başbakanımız Rahmetli Adnan Menderes idam edildi.  Ancak, o zaman darbe girişiminde bulunanlara karşı toplumun tümünün “durun” demesi bir tarafa, özellikle kendisini aydın diye ifade eden, kendisini toplumun sözüm ona daha farklı yerinde olduğunu ifade eden bir takım insanlar, üniversitelerimizin bir kısmı maalesef tam aksine darbenin karşısında olmak yerine, darbenin yanında olup o zamanki adımları destekleyen o zamanki yanlışları da meşrulaştıran yazılar yazdılar, törenler yaptılar. 80 darbesi ve 28 Şubat oldu. Yine benzer görüntüler oldu. Maalesef, darbeye alkış tutan, darbeyi öven yazılarıyla, flamalarıyla dolaşan sözüm ona aydınlar, profesörler aydınlar oldu. Ama 15 Temmuz’la ne kadar gurur duysak azdır. Ne kadar hamd etsek azdır. Dünyaya demokrasi dersi verildi. Bu milletin iman dolu göğsünün nasıl sonuç alabileceği, nasıl ağır silahlara karşı, nasıl tanklara tüfeklere karşı cevap verilebileceğini tüm dünyaya gösterdi ”dedi.

Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından yapılan duadan sonra serginin açılış kurdelesi kesildi. 15 Temmuz darbe girişimi akşamı ve sonrası gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerinden fotoğraflar ilgiyle gezildi. 

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay Ak - Ahmet Türker