Gökçeada Meslek Yüksekokulu Ziyareti

05.12.2009
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Meslek Yüksekokullarından Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Eyüp ÖZDEMİR, Genel Sekreter İrfan ÖZDEN, Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Uzman Yüksel YILDIZ, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Osman SALCAN, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Fatma ÖZCAN’dan oluşan ziyaret heyeti Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Heyet, ziyaret programı çerçevesinde Gökçeada Belediyesi Başkanı Yücel ATALAY’ı makamında ziyaret ettikten sonra Gökçeada Belediyesi Meclis Üyeleriyle bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in, meclis üyelerine Üniversitemizin Gökçeada’daki orta ve uzun vadedeki projeleriyle ilgili bilgiler aktardığı toplantıda üniversitenin Gökçeada’daki fiziki yapılanması ve ilgili diğer konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Ali AKDEMİR Gökçeada’nın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu konusunda öncü rol üstlendiğine değinirken Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu projesinin uzun vadeli bir proje olduğunu ve Gökçeada’daki öğrenci sayısının orta vadede 4 bin, uzun vadede ise 10 bine ulaşacağını dile getirdi. Ziyaret heyeti Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun yapımı devam eden inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra, Gökçeada’nın Yeni Bademli Mevkii’nde, şu an proje taslağı hazır olan ve üniversitenin yerleşkesi olarak inşaası planlanan arazide incelemelerde bulundu. Heyet sonrasında Bademli Köyü’nde köy sakinleriyle sohbet etti. Gökçeada Belediye Başkanı Yücel ATALAY, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıdvan YURTSEVEN ve Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turhan TAKAOĞLU’nun da eşlik ettiği ziyaretin son kısmında, Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nun Sinema Salonu’nda öğrencilerle toplantı yapıldı. Toplantıda öğrencilerin soru ve taleplerini dinleyen ziyaret heyeti sorunların çözüme ulaştırılması konusunda yardımcı olacaklarını belirttiler. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR toplantıda yaptığı konuşmada, meslek yüksekokullularına verilen önem bakımından buradaki öğrencilerin diğer üniversitelerin öğrencilerinden daha şanslı olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Ali AKDEMİR, ziyaret ekibine genel sekreterin ve daire başkanlarının da katılmasıyla birlikte, öğrencilerin soru ve taleplerini yetkili kişilere ulaştırabildiklerine değinerek meslek yüksekokullarına gösterdikleri öneme dikkat çekti. Öğrencilerin gösterdiği yoğun ilginin heyet tarafından memnuniyetle karşılandığı Gökçeada Meslek Yüksekokulu ziyaretinden önce sırasıyla Bozcada, Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Biga, Lapseki ve Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu ziyaretleri gerçekleştirilmişti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.