3

ÇOMÜ’de Akademik İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1232 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’de Akademik İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Akademik İstişare Toplantısı, Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri, Daire Başkanları, Rektör Danışmanları ve Genel Sekreter Yardımcıları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer toplantı ile ilgili şunları ifade etti;

“Böyle bir toplantıyı hem dekanlarımızla, enstitü müdürlerimizle hem de yüksekokul müdürlerimizle yapmayı planladık. Amacımız bazı şeylerin geç olmadan muhasebesini yapmaktır. Şüphesiz ki muhasebe yapmadan eksiği ve fazlayı görmemiz mümkün olmaz. Bu toplantı, akademik yılın sonunda bir değerlendirme yapacağımız, düşündüklerimizi hem eksiklikler anlamında hem de iyi gidenler anlamında söyleyebileceğimiz bir toplantı olacak. Bu bağlamda çok faydalı olacağını düşünüyoruz.

Daha önce dekanlarımızla, sizlerle ve müdürlerle bir toplantı yapmıştık. Bundan sonrasında da bunu bir gelenek ve oturmuş bir sistem haline getirmemiz lazım. Çünkü dekanlarımızın, müdürlerimizin görüşleri gerçekten bizim için çok önemli. Neyi eksik yapıyoruz, neyi fazla yapıyoruz, neyi doğru, neyi yanlış yapıyoruz bunu ortaya koymak için başka etkili bir yöntem olamaz.”

Toplantıda, Prof. Dr. Yücel Acer, bir yılın değerlendirmesini içeren bir sunum yaparak; Bölüm çeşitliliğinin sağlanması, akademisyen sayısının artırılması, Tıp Fakültesinin gelişimi, Diş Hekimliği Fakültesinin kurulması, uzun yıllardır açık olan fakat öğrenci alımı yapmayan bölümlerin aktif hale getirilmesi, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanının artırılması,  çeşitli kurumlarla yapılan işbirlikleri, Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçilmesi, Öğrenci Bilgi Sisteminin yenilenmesi, Spor Sanat ve Bilim Şenliği ile Rektörlük Konferanslar Dizinin gerçekleştirilmesi, University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarının sıralamasında ÇOMÜ’nün 21 basamak yükselerek Türkiye’deki üniversiteler arasında 34. sıraya yerleşmesi, mekânsal gelişime bağlı olarak çeşitli projelerin gerçekleştirilmesi, Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen çeşitli projeler ile birlikte ÇOMÜ’de proje kültürünün yerleşmeye başlaması gibi konularda bilgiler verdi.

Rektör Acer’in sunumunun ardından, Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, birimlerine yönelik, bir yılın faaliyetlerini içeren sunumlar gerçekleştirdiler.