0

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Bu Haber 1421 Kez Okundu
  • Paylaş:
Eğitim Bilimleri Enstitüsü Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Eğitim Bilimleri Enstitüsü mezuniyet töreni Süleyman Demirel Konferans Salonunda gerçekleşti. Törene Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Salih Zeki Genç,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının ardından mezun öğrenciler adına Gül Kocalar ve Emre Kurt’un konuşmaları ile devam etti. Gül Kocalar, böyle bir törenle ilk kez mezun olduğunu söyleyerek çok heyecanlı olduğunu belirtti ve konuşmasına söyle devam etti: “Hem dönem arkadaşlarımız hem de hocalarımızla çok verimli paylaşımlarımız oldu. Bence ilimizde Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsünün bulunması büyük bir fırsat.”

Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri adına konuşan Emre Kurt ise konuşmasında lisansüstü eğitimin amaçları hakkında bilgi vererek, lisansüstü eğitimin bir ülkenin gelişmesine yön verecek bilim insanlarını yetiştiren önemli bir basamak olduğunu vurguladı. Kurt, uzaktan eğitimin ise fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıran bir alan olduğunun altını çizerek bu bağlamda uzakları yakın eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne teşekkür etti.

Eğitim Bilimleri Anabilim Başkanı Doç. Dr. Hasan Arslan, geleneksel hale gelen mezuniyet töreninde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, mezun öğrencilere başarılar diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, öğretmenlerin yetişmesinde emeği geçen bütün akademisyenlere teşekkür etti ve mezun öğrencilere hayırlı olsun dedi.

Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Salih Genç, Eğitim Bilimleri Enstitüsü hakkında bilgi verdi ve mezun öğrencilere hayırlı olsun dedi:

 “Eğitim Bilimleri Enstitüsü Türkiye’nin en genç enstitülerden bir tanesi.  Ancak 1141 öğrencisi ile Türkiye sıralamasında önde olan enstitülerden. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü olarak Türkiye’nin dört bir tarafında bizi temsil eden arkadaşlarımızın almış oldukları bu nitelikli, kaliteli eğitimle daha ileriye, yarınlara daha emin bakabilmeleri bizi mutlu edecektir.”

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise, konuşmasında öğretmenlik mesleği ile her zaman içe içe olduğunu bildirerek,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hakkında bilgi verdi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  ismi gittikçe değerler kazanan bir isim. Bu çatı altında uzun süredir çalışmış ve üniversitenin bu noktalara gelmesine katkı sunan çok sayıda hocamız var. Ben de onlardan birisiyim. Bu ismin nerden nereye geldiğini şahsen gözlemlemiş birisiyim. ÇOMÜ artık öyle bir noktaya geldi ki ismini sadece alt yapısıyla, imkânlarıyla değil, eğitim öğretim kalitesiyle de söz ettirmeye başladı. Türkiye’deki en güvenilir üniversite sıralaması listesinde iki yıl önce elli küsur sıralarda olan ÇOMÜ, bugün 35. sıraya kadar yükseldi ve bu yükseliş devam edecek. Türkiye’de yaklaşık 200’e yakın üniversite arasından 35. sıraya yükselmiş olmak, kendisinden çok çok önce kurulmuş bazı üniversiteleri geride bırakmış bir üniversite olmak büyük bir gurur. O anlamda sizler ismini gururla ifade edeceğiniz bir üniversiteden, ÇOMÜ’den mezun oluyorsunuz. Bunu unutmayın.”

Eğitim Bilimleri Enstitüsünün çok genç bir enstitü olduğunu ancak tecrübeli ve başarı eğrisi her yıl artan bir enstitü olduğunu vurgulayan Rektör Acer, uzmanlaşmanın önemini ve bu bağlamda yüksek lisans ve doktora eğitiminin gerekliliğinin altını çizerek mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Tören, mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve kep atma merasimi ile son buldu.

Haber: Eylem Tuna

Fotoğraflar: Tuncay Ak