Biga Meslek Yüksekokulu Engellileri Ziyaret Etti

03.12.2009
03.12.2009 Perşembe günü Saat 11:00’de Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Şemun TAYYAR ve Öğr. Gör.Selin NEHİR, Öğrenci Topluluk Başkanı Emin ALTIN ve Biga Meslek Yüksekokulu idari personeli ile birlikte Dünya Engeliler Günü nedeniyle Biga Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Yapılan ziyarette konuşan Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şemun TAYYAR, 1992 yılında Birleşmiş Milletler’in aldığı bir kararla, 3 Aralık gününün “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan edildiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Şemun TAYYAR sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kararın ardından Birleşmiş Milletler’in insan hakları komisyonu 5 Mart 1993 tarihli ve 1993/29 sayılı bildirisi ile üye ülkelerce 3 Aralık günü engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tanınmasını istedi. O günden bu yana da, 3 Aralık ‘Engelliler Günü’ olarak kutlanmaktadır”. Yrd. Doç. Dr. Şemun TAYYAR dünyada yaklaşık 500 milyon Türkiye’de ise yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu, toplum olarak engellilere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri yanında toplumsal olaylara da duyarlı olması gerektiğini ifade etti. Engelliler Derneği Başkanı Yücel Kural ise, Biga Meslek Yüksekokulu Yönetimine teşekkür ederek, ziyaretlerinden dolayı engelli yurttaşlarımız ve engelli aileleri adına memnun olduklarını ifade etti. Engelliler Derneği Başkanı Yücel Kural ayrıca, “her birey engelli adayıdır” diyerek, engelliler için elinden geleni yapmaya devam edeceğini kaydetti. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.