5

ÇOMÜ Mezunu Şehit Polis Nefize Özsoy İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bu Haber 1412 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Mezunu Şehit Polis Nefize Özsoy İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun olup, Mardin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapmakta iken alçak ve hain terör saldırısı sonucunda şehit olan Nefise Özsoy için Terzioğlu Yerleşkesi Turhan Mildon Camii’nde Cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze dolayısıyla duygularını paylaşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer “Üzücü bir vesile ile bir araya geldik. Son zamanlarda ülkemizi savunmak adına hayatını feda eden şehitlerimizi uğurluyoruz. Daha önce üniversitemizden mezun şehit olan askerlerimiz oldu. Bizim üniversitemizden mezun olunca üstümüze düşen vazifeyi daha fazla hatırlıyoruz. Burada eğitim görmüş öğrencilerimize ayrıca bir minnet duyuyoruz. Onları yad ediyoruz. Dün şehit Nefize kardeşimizin babasını aradım, üniversitemiz adına başsağlığı diledim. Allah şehitlerimizi cennetle mükafatlandırsın. Bizler onların anılarını canlı tutmalıyız ki her zaman saldırı altında olan zor bir coğrafyada olan ülkemizi koruyabilme azmimiz ve gücümüz eskiden olduğu gibi hep daim olsun. Allah yakınlarına ve milletimize sabırlar versin” şeklinde konuştu.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise “Görevi başında şehit olan Nefize Özsoy kardeşimizin gıyabi cenaze namazını kılmak için bir araya geldik. Ülkemiz, maalesef sıkıntılı günlerden geçiyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşana olaylardan dolayı pek çok güvenlik güçlerimizi şehit veriyoruz. Şehidimiz Nefize’nin gıyabında bütün şehitlerimizin de cenaze namazını kılmış olacağız. Onlar canlarını feda ederek ölümlerin en yücesi olan şehitlik mertebesine ulaştılar. Vatan sevgisi imandandır ve vatanı için şehit düşmüş bu kahraman vatan evlaları bundan sonra bizlerin hatıralarında yer alacaklar. Şehitlerimizin verdikleri canlar, bu vatanın her zaman bölünmez olduğunu ve bölünemeyeceğinin güçlü kanıtıdır. Terörle mücadele içinde olan güvenlik güçlerimiz işte bu ruhla mücadele etmektedirler, tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi. Bizi bölmemeleri için birlik ve beraber içinde olmalıyız . Başta Nefize kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, tüm milletimize ve ÇOMÜ ailesine sabırlar diliyorum ” dedi.

Gıyabi cenaze törenine Vali Erkal ve Rektör Acer’in yanı sıra ÇOMÜ’lü yöneticiler, akademisyenler ve idari personel katıldılar.

Nefize Özsoy’un cenazesiyse Edirne’nin Selimiye Camii’nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketi Edirne’de toprağa verildi.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay Ak