0

ÇOMÜ’ de ‘YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK’ Konulu Konferans Verildi

Bu Haber 1540 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’ de ‘YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK’ Konulu Konferans Verildi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çanakkale İl Temsilciliği öncülüğünde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genç Liderler ve Ortak Akıl Topluluklarının da katkılarıyla düzenlenen konferansta Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa konuşuldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Süleyman Demirel Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Daire Başkanı M. Mücahit Küçükyılmaz konuştu.

‘Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi’ adlı konferansta ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Jülide İskenderoğlu, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta açılış konuşması yapan TÜGVA Çanakkale İl Temsilcisi Avukat Halil İbrahim Kahraman “Toplumumuzda sürekli irdelenen ve fakat aydınlatılamayan konularımızın başında gelen Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konularını daha iyi anlayabilmemiz için bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim”  dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer şunları aktardı;

“Sayın Vali Yardımcım, saygıdeğer Ak Parti İl Başkanı, çok değerli konuklar, değerli hocalar sevgili hocalar. Öncelikle kısa bir selamlama konuşması yapmak için buraya çıktığımı ifade isterim. Mücahit Küçükyılmaz’a çok teşekkür etmek istiyorum. İçinde, bizim öğrencilerimizin de bulunduğu bir organizasyon ekibini kırmadı ve bizi bugün burada önemli bir konuda bilgilendirecek bir konferans vermeyi kabul etti. Kendisine üniversitemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Tabi şunu da vurgulamak lazım; Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu çok uzun bir süredir tartışılıyor. Bu tartışma bağlamında son zamanlarda başkanlık sisteminin de tartışılıyor hale gelmiş olması önemli bir gelişme. Zira Türkiye’nin siyasi kültürüne uygun bir sistemin tartışılması bu ülkenin siyasi kültürüne çok büyük bir katkı sağlayacaktır. İfade edilmeye çalışıldığı gibi bir rejim değişikliğinden değil de bizim siyasi kültürümüze gerçek örtüşen bir yönetim sisteminin tartışılması, Türkiye’de bu ülkenin daha iyi idare edilebilir hale gelmesini sağlayacak bir çabadır diye düşünüyorum ve o anlamda bu tür konferansların, bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin gerçek anlamda somut katkıları olacağından, bir üniversite ortamında özellikle katkı sağlayacağından hiç şüphe duymuyoruz. Hatta üniversitemiz olarak bunu daha ileriki bir aşamada bir panel şeklinde tartışmayı da planlıyoruz. Mücahit bey bu değerli konferansıyla bir nevi bunun önünü açmış olacak. Kendisine bu anlamda da teşekkür ediyoruz. Eminim faydalar sağlayacaktır. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı, selamlarımı sunuyorum.”