Avustralya’nın Monash Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Stephanie FAHEY Rektörümüzü Ziyaret Etti

01.12.2009
Üniversitemiz ile Avustralya’nın Monash Üniversitesi arasında gerçekleştirilecek işbirliklerine ilişkin temaslarda bulunmak amacıyla üniversitemizde bulunan Monash Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Stephanie FAHEY ve Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Nizar FARJOU, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Reşit ERSAY, Prof. Dr. Doğan PERİNÇEK, Avustralya'nın Çanakkale Eski Konsolosu Peter RENNERT ile Uluslararası Halkla İlişkiler Koordinatörü Meryem ALTAY’ın da bulunduğu ziyarette iki üniversite arasında yapılması planlanan işbirliği projeleri görüşüldü ve işbirliklerini geliştirmek amacıyla karşılıklı olarak niyet mektubu imzalandı. Ziyaret esnasında Monash Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Stephanie FAHEY ve Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Nizar FARJOU üniversitemizin Eğitim, Tıp, İlahiyat, Fen-Edebiyat Fakülteleri ile Türk-Avustralya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği temaslar hakkında Rektörümüzü bilgilendirdi. Ziyarette iki üniversite arasında gerçekleştirilebilecek öğrenci değişimi, ortak araştırma projeleri ile üniversitemizde açılması düşünülen Avustralya Bilimleri’ne yönelik dersler ve programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Monash Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Stephanie FAHEY ve Dış İlişkiler Sorumlusu Dr. Nizar FARJOU geliştirilmesi düşünülen projelere ilişkin öğretim elemanı ve müfredat oluşturma yönünden destek verebileceklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise iki üniversite arasında ortak çalışma gruplarının oluşturulabileceğini ve çeşitli yeni projelerin geliştirilebileceğini belirtti. İki üniversite arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla da Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ve Monash Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Stephanie FAHEY karşılıklı olarak bir niyet mektubu imzaladı. Monash Üniversitesi’nin üniversitemizin düzenlediği uluslararası bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi’ne de davet edildiği ziyaret karşılıklı teşekkür ve iyi niyet temennileri ile son buldu. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.