0

Bilim, Sanat ve Spor Etkinlikleri Açılış Töreni Gerçekleşti

Bu Haber 1636 Kez Okundu
  • Paylaş:
Bilim, Sanat ve Spor Etkinlikleri Açılış Töreni Gerçekleşti

Bu yıl ilki yapılan Bilim, Sanat ve Spor Etkinliklerinin açılış töreni Anafartalar Kampüsü’nde gerçekleşti. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel, akademik personel ve öğrenciler katıldı. 

Mehteran takımının konseri ile başlayan törende Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar ve beraberindekiler önce öğrencilerin sergiledikleri proje çalışmalarını inceledi ve çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Okt. Deniz Ünver, 2 gün sürecek şenliklerde hazırlıklara destek olan herkese teşekkür etti ve şunları söyledi: “Üniversitemiz tarihinde ilk defa Bilim, Sanat ve Spor Şenlikleri’ni yapmaktan mutluyuz. Hepinizin emeğine sağlık. Rektörlüğümüze de bu kadar kısa bir sürede bu hazırlıklara tam destek verdiği için çok teşekkür ediyorum. 22 Nisan’da başlattığımız bu etkinliklerde toplam 44 spor müsabakası yapıldı. 2 gün sürecek bu şenlikler sonunda finaller yapılacak ve etkinliklerimizi tamamlamış olacağız. Herkese teşekkür ederim.”

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer Bilim, Sanat ve Spor Şenliklerinin açılışında bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek; “Ülkemizin tarihinde bazen bizi zorlayan ama mutlaka başardığımız mücadele dönemleri olmuştur. Aslında bu yıl biraz da öyle geçiyor. Bizleri savunmak, ülkemizdeki huzuru, güvenliği temin etmek için hayatlarını ortaya koymuş gençlerimiz var. O nedenle üniversitemizde bu sene bir şenlik programı olsun istemedik. Ama yine de terörün bizi, yaptıklarımızı engelleyen bir faktör olmasına da izin vermek istemedik. Terörü, bizi engelleyecek bir faktör olarak görmüyoruz ancak şehitlerimize saygı anlamında bu sene üniversitemizde şenlik havası olsun istemedik. Bu sebeple Spor, Bilim ve Sanat Etkinlikleri şeklinde bir dönem tasarladık. Bunun için çok emek veren hocalarımız var. Ama işin merkezinde öğrencilerimiz var. Stantları gezdim, daha bu aşamada bunları planlayan, hazırlayan öğrencilerimiz eminim ileride çok daha güzelini yapacaklardır. Daha güzel şeyler göreceğimize eminim. O anlamda büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Başta öğrencilerimize ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Eylem Tuna Çoban