2

I. Uluslararası Türk Dünyasında Kültürel Birliktelik Gençlik Sempozyumu Gerçekleşti

Bu Haber 1867 Kez Okundu
  • Paylaş:
I. Uluslararası Türk Dünyasında Kültürel Birliktelik Gençlik Sempozyumu Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kültürel Bağ Topluluğu ve Türk Ocakları Çanakkale Şubesi Gençlik Kolları’nın işbirliği ile düzenlenen ‘I. Uluslararası Türk Dünyasında Kültürel Birliktelik Gençlik Sempozyumu’ Troya Kültür Merkezi Mustafa Aksoy Amfisi’nde gerçekleşti.

Sempozyuma, Türk Dünyasından gelen lisans, lisansüstü ve doktora düzeyinde öğrenim gören öğrenciler, gelmiş oldukları ülke ya da bölgeler üzerine tarih, edebiyat ve kültürel yaşam ile ilgili bildiriler ile katıldılar. ÇOMÜ Kültürel Bağ Topluluğu Başkanı Kervan Ali Çelik ve Çanakkale Türk Ocağı Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Özer’in açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumda I. oturumu Azerbaycan'dan Leyla Kerimova II. oturumu Özbekistan'dan Muhlisahon Rustamova III. ve son oturumu ise Türkiye'den Zübeyde Gökçen Süer yönetti.

Sempozyum sonunda Kültürel Bağ Topluluğu akademik danışmanı Okt. Nazmi Şengezer ve Çanakkale Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gökkuş tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.