1

“ÇOMÜ Kreş’te Staj Yapmak Büyük Şans”

Bu Haber 1837 Kez Okundu
  • Paylaş:
“ÇOMÜ Kreş’te Staj Yapmak Büyük Şans”

ÇOMÜ Kreş’te staj yapan Osnabrück’lü Melani Bröckel, Milena Gahler çocuklara İngilizce şarkı öğretiyor, oyun oynuyor, birlikte resimler, maketler yapıyor.

Çanakkale’ye gelmek için önceden Türkçe öğrenmeye çalışan ve kendilerini Türkçe tanıtmaktan büyük mutluluk duyan Melani Bröckel, Milena Gahler’e ÇOMÜ Kreş’te staj yapmanın nasıl olduğunu sorduk.

ÇOMÜ Kreş’te olmaktan çok mutlu olduklarını belirten Melani Bröckel, “Türkiye’deki eğitim sitemini çok merak ediyorduk. Türkiye’yi tercih etmemizin nedeni buradaki eğitim sistemini yerinde görmek ve Almanya ile karşılaştırabilmek. Biz ikimizde öğretmen olmak istiyoruz. Bu yüzden okullarda çalışıyor ve staj yapıyoruz. ÇOMÜ Kreş çok güzel bir okul. Çok beğendik. Öncelikle bina çok yeni, çok büyük ve modern. Burası okul gibi. Oyun oynamanın yanı sıra eğitimde veriyorsunuz. Bu sistemi çok beğendik” dediler.

Milena Gahler ve Melani Bröckel Çanakkale’de insanların çok arkadaş canlısı olduğunu, Çanakkale’nin havası, denizi, kordonu ile çok güzel bir şehir olduğunu belirterek, burada oldukları için kendilerini şanslı hissettiklerini dile getirdiler.

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna