Üniversitemiz Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü “Umudun Resmini Çizmek” Konulu Proje Gerçekleştirdi

26.11.2009
ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü ve Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, Bilim İlaç I. Geleneksel Çocuk Etkinliği kapsamında, Hüseyin Özcan Çocuk Yuvasında bulunan bir grup çocuk ile, 22.11.2009 tarihinde 13.00-15.00 saatleri arasında Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü atölyelerinde “Umudun Resmini Çizmek” konulu proje gerçekleştirildi. Projede, çocuklar tarafından 30 x 30 cm. boyutlarında seramik karolar kullanılmış olup, resimler seramik boyaları ile yapılmıştır. Pişirimi yapılan seramik karolar Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası’nda uygun görülen bir duvara kaplanacaktır. Proje, yuva ortamında yetişen çocukların sosyal iletişiminin güçlendirilmesini, kendilerini sanatın özgür diliyle ifade etmelerinin sağlanmasını, hayal güçlerinin genişletilmesini, yaratıcılıklarının arttırılmasını amaçlamıştır. Projeyi Destekleyen Kurum ve Kuruluş Yetkilileri: - Yrd. Doç. Latife AKTAN ÖZEL, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı Bölüm Başkanı - Savaş CAN, Bilim İlaç San. ve Tic. A.Ş., Uzman Tıbbi Tanıtım Sorumlusu, Çanakkale Yıldırım Ekibi Proje Yürütücüsü: - Yrd. Doç. Halide OKUMUŞ, ÇOMÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı Projenin Gerçekleşmesinde Görev Alan Kişiler: 1.Yrd. Doç. Halide OKUMUŞ, ÇOMÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı 2.Öğr. Gör. Berna BATUR GÜNDÜZ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı 3.Uzman Şeref DOĞAN, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı 4.Öğr. Gör. Zeynep KÜNELGİN AKBAŞ, ÇOMÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü 5.Part Time Öğr. Gör. Tülay ESEN, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı 6.Atölye Sorumlusu Derya ARSLAN, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Eski Çini Onarımları Ana Sanat Dalı 7.Resim Öğretmeni Muteber YÖĞNÜK ÇOMÜ Çocuklar Evi 8.Uzman Psikolog Serdar TOPAL, ÇOMÜ Sağlık Merkezi Etkinlik kapsamında oluşturulan öğrenci eserlerinden örnek resimlere aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.