0

InnoCampus İnovasyon ve Girişimcilik Programı Projeleri Görücüye Çıktı

Bu Haber 1481 Kez Okundu
  • Paylaş:
InnoCampus İnovasyon ve Girişimcilik Programı Projeleri Görücüye Çıktı

İşbirliğine dayalı inovasyon ve girişimcilik deneyimlerini üniversite öğrencilerine yaşatmak amacıyla tasarlanan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin yanı sıra Terzioğlu Kampüsü’nde 2 aydır çalışmalarını sürdüren InnoCampus İnovasyon ve Girişimcilik Programı’nda ortaya çıkan projelerin sunumları Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Asiye Bodur’un katıldığı programda tanıtıldı.

Troia Kültür Merkezi önündeki InnoCampus yerleşkesinde gerçekleştirilen sunumların öncesinde konuşan InnoCampus Yöneticisi Dr. Memet Ünsal projeleri hazırlayan ekiplerin 2 aydır büyük heyecanla çalıştıklarını belirtirken “Arkadaşlar hem eğitimlerini gördüler hem YapLab’ı kullandılar. 8 takımımız var. Bugün artık demo günü. Projelerin sunumlarını yapacaklar. Aslında anlatacakları çok şey var ama bunları 3-5 dakikada sizlere özetleyecekler” dedi.

Ünsal, InnoCampus adına kendilerini kampüste misafir ettiği için Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e ve sponsorluğu için Kale Grubu’na teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak Terzioğlu Kampüsü’nde  InnoCampus’e evsahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek “Zeynep Hanım bu konuda beni ilk aradığında henüz Memet Bey ile tanışmamıştık. Bize bu sistemi anlattılar. O zaman fark ettim ki bu öğrencilerimizin ufkunu açacak bir şey. Fizik ve Fen Bilimleri konusunda önemli çalışmaları olan İsmail Tarhan Hocamız sahip çıktı ve üniversitemiz adına ne gerekiyorsa takip etti” şeklinde konuştu.

InnoCampus’ün yenilikçi düşüncelerin geliştirilmesi için fırsat olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Buradan mucizevi bir şey beklemiyoruz ama bence olan şey de mucizevi bir şey. Farkında olmak…İnovatif, yenilikçi düşünceler geliştirmeye çalışmak ve bunu uygulama imkanı bulabilmek, en azından böyle birşeyin tanıtılması, mantalitenin geliştirilmesi anlamında çok ciddi bir katkı sağlamıştır diye düşünüyorum. Sadece öğrencilerimizin %1’ine bile hatta binde birine hatta onbinde birine bile ulaşmış olsa; 3-5 kişiye bile ulaşmış olsa bence büyük bir kazançtır. Büyük başarıların arkasında ben hep şunu gördüm. Araştırdığınız zaman 1-2 kişiye ulaşırsınız. İşte bu 1-2 kişi önemlidir. O anlamda ben bunun yansımalarının büyük olacağını biliyorum” dedi.

Kale Grubu’nun bunu Çanakkale’de sürekli hale getirme yönünde işbirliği teklifi olduğunu da belirten Rektör Acer, bu işbirliğinİ kurum olarak önemsediklerini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Kale Grubu’ndan Zeynep Hanım istiyorlar ki böyle birşeyi Çanakkale’de sürekli hale getirelim. Bu konuda üniversitemiz ile işbirliği yapmak istiyorlar. Biz de bu işbirliğini önemsiyoruz. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz. İbrahim Bodur adının Çanakkale’de bu şekilde yaşatılması bence ayrı bir önem taşıyor. Türkiye’nin yetiştirdiği büyük işadamlarının aynı zamanda büyük girişimciler, büyük yenilikçiler olduğunu biliyorum. Yanımızda bulunan öğrenciler için modern tabiriyle rol model olmalarını sağlamamız gerekiyor. Onlar o kısıtlı şartlar içinde yapabildiyse, bugün örneğin Kale Grubu Savunma Sanayi’nin en uç noktalarında çalışabiliyorsa bu Türkiye’nin başarısıdır, İbrahim Bey’in oluşturduğu mantığın başarısıdır”.

Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Asiye Bodur ise emeği geçenlere teşekkür ederek “Hepimiz çok güzel şeyler öğrendik. Kale Grubu olarak bunu Çanakkale adına, ÇOMÜ adına sürekli hale getirme çalışmalarına başladık” dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay AK