Çanakkale’den Japonya’ya Bir Kapı Açılıyor

Çanakkale’den Japonya’ya Bir Kapı Açılıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türk Japon Dostluğu Topluluğu tarafından düzenlenen Japon Günleri’nin 22.si Anafartalar Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

“Küçük Japonyamız” sloganıyla hazırlanan  ve Çanakkale’den Japonya’ya bir kapı aralayan 22. Japonya Günleri, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Her yaştan kesime hitap eden ve Japonya’nın kültürlerini Çanakkale ile buluşturan Japonya Günleri’nde, Kendo (Japon Kılıç Teknikleri), Origami (Kağıt Katlama Sanatı), Sadou (Japon çayı töreni), Shodo ( Japon Kaligrafisi Sergisi), Japon yemekleri, film-anime gösterilerinin yer aldığı yaklaşık 15’e yakın etkinlik yer aldı.

Etkinlikler sırasında dağıtılan Japonya’nın geleneksel yemeği ‘Kara - age’ ve bu yıl bölüm öğrencileri tarafından hazırlanarak ikinci sayısı çıkarılan Manga dergisi ‘Mangaman 2’ büyük beğeni topladı.

Renkli gösterilerin gerçekleştirildiği Japonya Günleri’ne öğrencilerin ilgisi yoğundu.