Öğrenci Temsilciler Konseyi Seçimleri Yapıldı

25.11.2009
Üniversitemizde 27 bin öğrencinin temsil edildiği, Öğrenci Temsilciler Konseyi seçimleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varol Tok, Topluluklardan Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Türker Savaş, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Uzman Yüksel Yıldız başkanlığında Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Başkanlarının hazır bulunduğu seçimde ilk olarak divan kurulu oluşturuldu. Divan kurulunun oluşturulmasından sonra Fen Bilimleri Enstitüsü Başkanı Alper Vuralın ve Fen Edebiyat Fakültesi Başkanı İlker Yıldız konsey başkanlığına aday oldu. Kapalı oylamanın yapıldığı seçimde Fen Bilimleri Enstitüsü Başkanı Alper Vuralın, Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanı seçildi. Başkanlık seçiminden sonra sırasıyla başkan yardımcısı, genel sekreter, sayman ve departman sorumlularının seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonrasında görev alan yönetim kurulu üyeleri ve denetleme kurulu üyelerinin isimleri aşağıdaki gibidir. Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu Öğrenci Konsey Başkanı: Alper Vuralın Öğrenci Konsey Başkan Yardımcısı: Bilgetekin Burak Günar Genel Sekreter: Zeynep Doğan Sayman: Mikail Konukcu Halkla İlişkiler Sorumlusu: Merve Obuz Dış İlişkiler Sorumlusu: Cafer Taş Eğitim Sorumlusu: Cengizhan Mutlu Sağlık Kültür ve Spor Sorumlusu: Celal Koç Çalışma Grupları Sorumlusu: Nurettin Taşar Denetleme Kurulu: Denetleme Kurulu Başkanı: Abdullah Veli Uslu Denetleme Kurulu Üyesi: Özlem Işık Denetleme Kurulu Üyesi: İbrahim Dilek 27 bin öğrencinin başkanı seçilen Alper Vuralın, tüm başkanlara teşekkür ederek, üniversitedeki tüm öğrencileri kucaklayacaklarının altını çizdi. Vuralın şunları ifade etti: “Kısa vade de, üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin sorunları incelemek, eğitim, araştırma ve öğrenci hizmetlerinde çözüme yönelik, araştırma ve değerlendirme yapmak, elde edilen sonuçları ilgili birimlere sunmak ve bunların kararlılıkla takipçisi olmak amacıyla, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrenci Sorunları Çalıştayı” projesi, Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okullarımızda görev yapan tüm sınıf temsilcilerinin katılacağı “ Öğrenci Konseyi Vizyon Toplantısı” projesi. Her ayın sonunda Rektörümüzünde uygun olduğu bir tarihte alınan kararların uygulanmasını hızlandırmak ve sürdürebilirliğini sağlamak için, “Öğrenci Konseyi İstişare Toplantısı” projesi, üniversitemizde Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencilerimizin sorunlarını, isteklerini yerinde duymak ve uygulanmasını kolaylaştırmak için, “Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu” ziyaretleri yapacağız. Ayrıca orta vade de Türkiye Üniversitelerinde okuyan öğrenci liderlerimizin katılacağı, “Ulusal Üniversiteli Öğrenci Sorunları Çalıştayı” projesi, Öğrenci arkadaşlarımızın markette, cafe’de restaurant’ta kullanabileceği “ÜNİKART” projesi, her yıl geleneksel olarak Ulusal Öğrenci Konseyi ve Genel Kurmay Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen “Ata’nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü” projesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması konusunda kararlılıkla çalışacağız. Son olarak ise, üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “2010 Dünya Üniversiteler Kongresi” kapsamında “Uluslararası Üniversiteli Öğrenci Sorunları Çalıştayı” projesini gerçekleştireceğiz. Dünya Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemizin hızlı yükselişine sizlerinde desteğiyle katkı sunacağız” dedi. Yapılan seçimin ardından seçilen yönetim kurulu üyeleri ve denetleme kurulu üyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir ile bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir seçilen öğrencileri kutladığını ve yeni yönetimin güzel bir kompozisyondan oluştuğunu belirterek şunları ifade etti: “Öğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizin de başarı odaklı, entelektüel olmalarını, kendilerini geliştirmelerini, hem kendilerine, hem üniversitemize, hem de ülkemize yararlı bireyler olmalarını istiyoruz. Nitelikli olmanızı, kariyer yapmanızı, iş bulmanızı ve iş kurmanızı arzu ediyorum. Sorunlarınızı proje olarak iletin ve sorunları birlikte çözelim “dedi. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.