0

II. Biyoloji Günleri Gerçekleşti

Bu Haber 1691 Kez Okundu
  • Paylaş:
II. Biyoloji Günleri Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nün düzenlediği ''II. Biyoloji Günleri”  Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Rıza Tekin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Biyoloji Günleri konuğu Prof. Dr. Ali Demirsoy, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından müzik dinletisi ile devam eden etkinliğin açılış konuşmalarını Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hüsnü Baysal yaptı.

Prof. Dr. Gündüz, her yıl 16 Nisanda Biyologlar Günü’nün kutlandığını hatırlatarak herkesin Biyologlar Günü’nü kutladı. Fizik, Kimya, Astronomi, Biyoloji bilimlerinin birbirinden ayrılmayacak bilimler olduğunu belirten Prof. Dr. Gündüz; “Temel bilimleri güçlü olan ülkeler bu ortamın yöneticileridir.  Aktörleri de seçerler, oyuncuları da seçerler, senaryoyu da yazarlar. Temel bilimlere önem vermeyen ülkeler ise bu filmi seyretmekle yetinirler” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal ise II. Biyoloji Günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Dekan Prof. Dr. Hüsnü Baysal AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Rıza Tekin’e, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz ise II. Biyoloji Günlerinin konuğu olan Prof. Dr. Ali Demirsoy’a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından Hacettepe Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. Ali Demirsoy’un sunumuna geçildi. Prof. Dr. Demirsoy kısaca özgeçmişini anlattıktan sonra “Renklerin Ahengi-Madde’nin Evrimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.