Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, ÇOMÜ’de Konferans Verdi

Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, ÇOMÜ’de Konferans Verdi

ÇOMÜ Kültürel Bağ Topluluğu’nun davetlisi olarak Çanakkale’ye gelen Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezi’nde konferans verdi.

Konferansa,  Çanakkale Valisi Hamza Erkal, İl Emniyet  Müdürü Yılmaz Özden, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmed İsmail, Yazar İmdat Avşar  ve  ÇOMÜ öğretim üyesi Nazmi Şengezer ve Kültürel Bağ Topluluğu Başkanı Kervan Ali Çelik ile çok sayıda davetli katıldı.

Milletvekili Ganira Pashayeva konferansta yaptığı konuşmada;Türk-İslam coğrafyasının, geçmişten günümüze büyük acılar yaşamıştır, bunların üstesinden gelebilmek için dünyanın her yerinde yaşayan Türklerin birlik olması gerektiğini söyledi. Brüksel'de yaşananlara değinerek Avrupa ülkelerinin terör konusunda samimi davranmadığını da ifade eden Dr. Pashayeva, "Dünyada adalet anlayışı bitmiştir, hukuk anlayışı çökmüştür" dedi.

Türk vatandaşlarının, 'Türk' kimliğine sahip çıkmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Pashayeva, "Türkiye güçlenirse güçlü olacağız" dedi. Gençlere bazı önerilerde de bulunan Pashayeva, Türk coğrafyasında yaşanan olaylar karşısında, gençlerden twitter aracılığıyla Avrupalı milletvekillerine ulaşmalarını istedi.

Konferansın sonunda, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva’ya, ÇOMÜ Kültürel Bağ Topluluğu Danışmanı Nazmi Şengezer’de konferansa katılan Yazar İmdat Avşar’a plaket takdim ettiler.