0

Azerbaycan Milletvekili Dr. Ganira Pashayeva, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’i Ziyaret Etti

Bu Haber 1590 Kez Okundu
  • Paylaş:
Azerbaycan Milletvekili Dr. Ganira Pashayeva, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’i Ziyaret Etti

ÇOMÜ’de konferans vermek için Çanakkale’ye gelen Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’i makamında ziyaret etti.

Çanakkale’de bulunmaktan ve Mehmed İsmail gibi kıymetli bir şairin ÇOMÜ’de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Pashayeva, iki kardeş ülkenin geleceğini emanet edeceği gençlerin duygu ve düşüncesi olan, ortak tarih bilincine sahip olmaları gerektiğinin altını çizerek, bu konuda üniversitelere büyük görev düştüğünü ifade etti.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ise Kafkasya bölgesinin, Karabağ sorununun ve özellikle ülkemizle güçlü bağları olan Azerbaycan’ın daha iyi anlaşılmasının iki ülke arasındaki dostluk ve dayanışmayı kuvvetlendireceğine vurgu yaparak bu akşam yapılacak konferansın buna katkı yapacağına inandığını söyledi.

Ziyarette Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmed İsmail, Yazar İmdat Avşar ve ÇOMÜ Öğretim Üyesi Nazmi Şengezer ve Kültürel Bağ Topluluğu Başkanı Kervan Ali Çelik’te hazır bulundular.

Ziyarette karşılık hediye takdimi yapıldı.