Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi
Trakya Üniversiteler Birliği’nin ( TÜB)  himayelerinde gerçekleşen Mehmet Akif Ersoy anma programı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Programa, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun ve ÇOMÜ’lü akademisyenler katıldı.
 Programın açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, Milli Şairimiz Mehmet Akif’i anlamak ve anlatmak gerektiğini ifade ederek, programın hazırlanmasında katkısı olanlara teşekkür etti.Trakya Üniversitesi “Balkan Senfoni Orkestrası”nın konseri, Şef Prof. Dr. Aminbay Sapayev ‘in yönetiminde gerçekleşti. Konserin ardından Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisi yapıldı. Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un torunu Edebiyatçı Yazar Selma Argon’un “Dedem Mehmet Akif” ve Tarihçi Yazar Mustafa Armağan’ın  “Bir Dava Adamı Olarak Mehmet Akif ”konulu Konferanslarının ardından, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Metehan Uzun konuşmacılara hediye takdimi yaptılar.