0

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1391 Kez Okundu
  • Paylaş:
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, kampüs alanlarının yapısal gelişiminden sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Levent Genç, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile fakülte akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşti.  

Toplantının başında Dekan Prof. Dr. Abdullah Kelkit; fakültenin akademik ve idari durumu, stratejik hedefler ve planlarına dair bir sunum gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer burada yaptığı konuşmada “Hocalarımızın verimliliğini arttıracak şartları oluşturmamız lazım. Hem çalışmalarını maddi olarak desteklememiz hem de manevi olarak neye önem verdiğimizi göstermemiz lazım. Mesela Antarktika’da bilimsel araştırma için giden bir hocamızın haberi vardı dün web sayfamızda. 7 üniversiteden öğretim elemanları davet edildi. Biri de bizim üniversitemizden. Tüm masraflarını gönderen kurumlar karşılayacak şeklinde yapılan bir proje. Eğer biz kaynağı buraya yönlendirmemiş olsak bu iş olmayacak, hocamız gidemeyecek. Ben inanıyorum ki bu masa ve sandalye almaktan daha değerli. Örneğin şu odanın donatımına harcanacak para o kadardır. Hocamızın 3 haftalığına Antarktika’ya bilimsel araştırma için gitmesi o kadar paraysa bizim tercihimiz öncelikle odur. Bu neye öncelik verdiğimize tipik bir örnek. O açıdan bakıldığında ÇOMÜ’de ciddi gelişmeler yaşanıyor. Maddi desteği arttırmak için gerekli altyapıyı oluşturduk. Sizlerin yapacağı projelere daha fazla destek verecek bir BAP sistemi var. Projeniz kabul edilmese bile yanınızda olduğumuzu gösterir bir şekilde yaptığımız mevzuat değişiklikleri var. Yurtdışı sempozyumlarına katılımlarınıza önem veriyoruz. Kaynaklarımızı bu şekilde zorluyoruz. “ dedi.

Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.