5

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi’nde Ensar Kitapevi Açıldı

Bu Haber 2049 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi’nde Ensar Kitapevi Açıldı

Ensar Vakfı Çanakkale Şubesi’nin önderliğinde ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi’ne kazandırılan Ensar Neşriyat Şubesi, düzenlenen törenle üniversite öğrencilerinin hizmetine girdi.

Törene, AK Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Ensar Neşriyat Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Av. Sebahattin Güner,  ÇOMÜ’lü idareciler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ensar Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Av. Sebahattin Güner; “Çanakkale Ensar Şubemiz 28. Şubat 2014 tarihinde kurulmuştur. Ensar Şubemize ait 45 kişilik Çanakkale’de kız yurdumuz var. Fakat bu yetersiz olduğu için önümüzdeki sene inşallah bir kız yurdu daha açmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 150 kişilik de erkek öğrenci yurdunu kazandırdık. Üniversitede Ensar Neşriyatımızın bir şubesinin açılmasına gösterdiği katkılardan ötürü Rektörümüze çok teşekkür ederim” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’da konuşmasında Ensar Vakfı’nın ÇOMÜ’ye verdiği anlamlı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Açılışta konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise konuşmasında şunları ifade etti:

“Fikir ve bilgileri ulaştırabilecek en güzel yöntem kitaptır. İnsanlık tarihi boyunca kitap bilgilerin fikirlerin iletilmesinin en iyi yolu olmuştur. Günümüzde hala kitap fikirlerimizi ve bilgilerimizi ulaştırabileceğimiz en güzel yöntem ve araç olmaya devam ediyor. Bu anlamda Ensar Vakfı bu güzel isim altında çok değerli faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu faaliyet de onlardan bir tanesi. Biz üniversite olarak böyle bir kitap satış noktasına ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kitap satış merkezinin üniversite öğrencilere daha fazla duyurulması için yapılması gereken çalışmalar var. Biz de bu çalışmalara elimizden gelen bütün desteği ve katkıyı göstereceğiz.”