”Çanakkale Mahşeri” Konulu Konferans Gerçekleşti

21.03.2016

Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ”Çanakkale Mahşeri” konulu konferans, Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşti.

Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim; topluluk hakkında bilgi vererek; “Kurtuluş savaşının temelleri, Çanakkale boğazının sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmıştır. Çanakkale Zaferi, Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı Şamil Bucak ise yaptığı konuşmada; “Çanakkale savaşları tarihin en acımasız, en kanlı savaşlarındandır. Metrekareye altı bin merminin düştüğü ve havada çarpışan mermilerin kaynaştığı bir mahşer yeridir Çanakkale. Çanakkale ruhunun doğduğu bu topraklarda ecdadımıza layık olabilmemiz ve emanetlerini sonsuza kadar yaşatabilmemiz için, Çanakkale Savaşları'nın anlamını ve önemini iyi kavramalıyız. Bu amaçla 101 yıl önce Çanakkale'nin geçilemeyeceğini çok zor koşullarda sağlayan şehitlerimizi rahmetle anıyor ruhları şad olsun diyoruz” dedi.

Konferansın bitiminde günün anısına, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı Şamil Bucak’a Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.