ÇOMÜ Kadın Futsal Takımı Şampiyonluğu Hedefliyor

17.03.2016

Salon Futbolu, başka bir deyişle “Futsal” son günlerde yaygınlaşan bir spor dalı olmakla beraber izleyicilerine seyir keyfi bol ve heyecan dozu yüksek müsabakalar izleme fırsatı sunuyor.

Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren ve 2. ligde mücadele eden ÇOMÜ Kadın Futsal Takımının Antrenörü, BESYO’da görevli Okutman Hacı Ahmet Taşpınar, hedeflerinin 1. lige yükselmek, amaçlarının ise Futsal’ın popülaritesinden yola çıkarak izleyicilere keyifli bir spor oyunu sergilemek ve bu vesileyle ÇOMÜ’nün tanıtımına katkı sunmak olduğunu söyledi.

Kurallarından dolayı sürekli hareket halinde bir oyun olan Futsal’ın dar alanda, beceriye dayalı yapılan hızlı hareketler ile izleyicilerine keyifli ve heyecanlı müsabakalar sunduğunu da belirten Taşpınar, Futsal’ın öğrencilerin gelişimine ekstra motivasyon kattığını ifade ederek “Derslerdeki teorik bilgilerin yanında, öğrencilerin Futsal gibi bir spor dalını uygulamalı olarak tecrübe etmelerini bir şans olarak görüyorum” dedi.

Takım kaptanı, Antrenörlük Bölümü 4. sınıf öğrencisi Aslı Alıncı, “Takım ruhunun, rekabet ortamının ve sorumluluk duygusunun ne olduğunu Futsal sayesinde yaşayarak tecrübe etme fırsatına erişiyoruz” diyerek Futsal’ın, kadınların spora olan bakış açılarını pozitif yönde etkileyebileceğini ifade etti.