2

ÇOMÜ Kreş Büyümeye Devam Ediyor

Bu Haber 1499 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Kreş Büyümeye Devam Ediyor

Türkiye’nin en büyük kreşi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu büyümeye devam ediyor. Kreş Müdürü Meral Aydın ÇOMÜ Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu’nun öğrenci sayısının 191’den 261’e dolayısıyla sınıf sayısının da 11’den 15’e çıktığını belirtti.

Öğretmen kadrosunun çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın, kendi alanından lisans mezunu, işinde başarılı olan öğretmenleri kadromuza ekledik ve eklemeye devam ediyoruz dedi.   Yardımcı öğretmenlerin ise alanından ön lisans mezunu olan kişiler olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Meral Aydın, fiziki alt yapı konusunda eksikliklerin büyük oranda giderildiğini söyleyerek, ÇOMÜ Kreş ’de gelecekte yapmayı planladığı işler konusunda da bilgi verdi. 

“Kreşimizin bir bilim atölyesi olsun istiyoruz. Çocuklar bu atölyede deneyin ne olduğunu öğrensin, bilime ait kavramları duymaya başlasın istiyoruz. Birde buraya küçük bir sinema salonu yapmak istiyoruz. Kış günlerinde keyif alabilecekleri filmleri izleyerek sinemanın tadına burada varsınlar. Türkiye’nin en büyük jimnastik salonu diyebileceğimiz bir salonumuz ve bu salonda çocuklarımıza jimnastik ders veren BESYO’dan gelen hocalarımız var.”

Aydın, bahar aylarının yoğun ve heyecanlı geçeceğini, çocuk şenliği, çocuk olimpiyatları, anne-baba eğitim semineri gibi çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.