3

Biga MYO’da İŞ-KUR İşbaşı Eğitim Programları Eğitim Toplantısı Düzenlendi

Bu Haber 1163 Kez Okundu
  • Paylaş:
Biga MYO’da İŞ-KUR İşbaşı Eğitim Programları Eğitim Toplantısı Düzenlendi

 Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, İŞ-KUR Eğitim uzmanları İş ve Meslek Danışmanları M.Tolga Ayyıldız ve Yasin Sezgin'in katılımlarıyla “İşbaşı Eğitim Programları ve Öğrenci Staj Programları” konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

İş arama becerileri, CV hazırlama, iş görüşmesi ve işbaşı eğitime katılım şartları hakkında öğrencilere detaylı bilgi veren İş ve Meslek Danışmanı Tolga Ayyıldız ve Yasin Sezgin; “Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak geliştirmeleri veya mesleki deneyim kazanımlarını sağlamak amacıyla yaptıkları 30 günlük staj uygulaması, işbaşı eğitim programı kapsamına alınmıştır. Bunun için öğrencilerimizin ve staj yapacakları işyerinin İŞ-KUR'a üye olması zorunludur. Programın temel amacı, öğrencilerin mesleki deneyimlerini arttırmak ve işyerlerine herhangi bir harcama yapmadan istedikleri elemanı yetiştirme olanağını sağlamaktır. Programın süresi 1 ile 12 ay arasında değişmekte olup, çalışma süreleri günde 5 ile 8 saat arasında olmak üzere haftada en fazla 6 gündür. Haftada 45 saat çalışan bir katılımcı günde 50 TL'den ayda 1300 TL kazanabilecektir ”dedi.

Biga Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerin yüksek katılımı ile gerçekleşen toplantı, öğrenci sorularının uzmanlarca cevaplanması ile sona erdi.