3

Çanakkale’nin Tek Romatoloji Uzmanı ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde

Bu Haber 15278 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale’nin Tek Romatoloji Uzmanı ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nden bir yenilik daha. Sayıları Türkiye’de 200-250 civarında olan Romatoloji uzmanlığı konusunda Çanakkale’deki eksikliği gören ÇOMÜ Yönetimi, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bir Romatolog kazandırdı. Romatoloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Yılmazer, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Romatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Yılmazer; Romatolog’ların iltihaplı eklem hastalıkları adı verilen romatoid artrit, ankilozan spondilit, Behçet hastalığı, ailevi akdeniz ateşi gibi 200’e yakın hastalığın tanısının konması ve tedavisinin verilmesi konusunda uzmanlaşmış kişiler olduğunu belirtti.  

Yılmazer, Romatoloji uzmanlığının uzun bir eğitim dönemi gerektirdiğine vurgu yaparak “Bu konuda uzman olmak için 6 yıl Tıp Eğitimi, 4 yıl İç Hastalıkları Uzmanlığı eğitimi 3 yılda Romatoloji uzmanlığı eğitimi alınması gerekiyor. Bu da bir Romatoloji uzmanının yetişmesi için uzun yıllara ihtiyaç duyulduğunu gözler önüne seriyor. Türkiye’de Romatolog sayısı ülke nüfusu ve hasta sayısı dikkate alındığında çok yetersiz” dedi.

Romatizmal hastalıkların tedavisinde erken tanının önemli olduğunu belirten Yılmazer, hastalığa uygun tedavi ile olası hasarların önlenebileceğini belirtti. Romatizmal hastalıkların süreğen (kronik) olması nedeni ile hastalığın seyri ve tedavinin etkinliğinin değerlendirilmesi açısından düzenli takip gerektirdiğini sözlerine ekledi.