0

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Bir İlk: Epitez Uygulaması

Bu Haber 2319 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Bir İlk: Epitez Uygulaması

Doğumsal olarak göz çevresi ve yüzü ilgilendiren kemiklerde gelişim eksikliği olan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sezer Kuş adlı hastaya, ÇOMÜ TIP Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, Okuloplasti Departmanı öğretim üyesi Doç. Dr. Arzu Taşkıran Çömez, Dr. Yeliz Ekim, Dr. Ömer Kocabıyık tarafından epitez uygulaması yapıldı.

Yüz ve göz bölgesinden çeşitli merkezlerde 26 kez ameliyat geçiren Mehmet Sezer Kuş’un, doğuştan gelişmemiş sağ göz küresi ve orbita kemikleri nedeni ile klasik göz içi implant ve protez uygulamasının mümkün olmadığını söyleyen Doç. Dr. Arzu Taşkıran Çömez, hastaya epitez uygulaması önerdiğini ifade etti.

Hastanın bu cerrahiyi geçirmiş örnekleri gördükten sonra kararını vermesi üzerine, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uygulamanın ilk basamağı olan vida implantların yerleştirilmesinin başarı ile gerçekleştirildiğini  belirten Çömez “ Epitez,  her hastaya uygun olmamakla birlikte, uygun hastalarda, yüz ve göz bölgesindeki defeklerin giderilmesinde oldukça başarılı bir yöntemdir. Biz de ülkemizde sadece birkaç merkezde uygulanan epitezi, ÇOMÜ  Tıp Fakültesi hastanemizde ilk kez uygulamış olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz’ dedi.