0

Bayramiç Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi Bölümü Öğrenci Alacak

Bu Haber 2404 Kez Okundu
  • Paylaş:
Bayramiç Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi Bölümü Öğrenci Alacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, 15 Ocak 2016 tarihli Genel Kurul Toplantısı’nda aldığı karar doğrultusunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bayramiç Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi Bölümü ile aynı bölümün ikinci öğretimine 50’şer kişilik toplamda 100 öğrencinin alınmasını uygun gördü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Yönetiminin Bayramiç Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi Bölümü’ne öğrenci alınması yönündeki teklife YÖK’ün olumlu yaklaşmasında bölümün öğretim elemanı kadrosunun yeterli hale gelmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasında şunları ifade etti:

“Üniversitemizde açık bulunup da öğretim üyesi sayısı yetersizliği nedeniyle öğrenci alamayan birçok bölüm vardı. Özellikle onlardan günümüzde çok tercih edilenleri öğretim üyesi sayısı açısından zenginleştirip onları öğrenci alır hale getirmek için özel bir çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda Bayramiç Meslek Yüksekokulu’nda da Spor Yönetimi Bölümü’ne son birkaç ay içerisinde yeterli derecede öğretim elemanı aldık ve böylece de öğrenci alabilme aşamasına gelindi. YÖK’e gönderdiğimiz teklif YÖK tarafından onaylandı. Önümüzdeki Eylül ayı ile beraber yeni eğitim-öğretim yılında Bayramiç Meslek Yüksekokulu Spor Yönetimi Bölümü öğrenci almaya başlayacak. Amacımız çok tercih edilen bölümlerin hoca sayısını yeterli düzeye getirerek öğrenci alımını sağlamak. Bu tür çabalarımız devam edecek”.