2

ÇOBİLTUM'da Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bu Haber 1517 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOBİLTUM'da Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Bilim Teknoloji ve Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel, Merkez Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral ve ÇOBİLTUM yönetim kurulu üyeleri; Prof. Dr. Esin Soydugan, Prof. Dr. Mevlüt Akçura, Doç. Dr. Hüseyin Çavuş, Yrd. Doç. Dr. Emin Yakar katıldı.

Doç. Dr. Ayhan Oral’ın birimin 2015 yılına ait faaliyetlerinin özetlendiği sunumuyla başlayan toplantıda 2016 ve sonrası dönemler için stratejik plan, birim envanterine kazandırılabilecek yeni cihazlar, laboratuvar akreditasyonu, ve kurulması planlanan tematik laboratuvarlar hususları üzerinde genel değerlendirmeler yapıldı. Doç. Dr. Ayhan Oral 2015 yılı son 6 ay içerisinde yapılan toplam analiz sayısının aynı yılın ilk dönemine ve önceki yıllara göre önemli oranda artış gösterdiği ve yıllık gelir-gider dengesinde de bu artışın sonuçlarının çok net şekilde görüldüğünü belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise ÇOBİLTUM’daki gelişmeleri yakından takip ettiği ve memnuniyetini dile getirdiği konuşmasında, birimin üniversitenin dışa açılan kapılarından ve önem arz eden birimlerinden biri olduğunu, rektörlük olarak birime desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti. Konuşmanın ardından toplantı soru-cevap ve dilek-temennilerin alınmasıyla sona erdi.