0

Çanakkale’nin Termal ve Sağlık Turizm Potansiyeli Ele Alındı

Bu Haber 1379 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale’nin Termal ve Sağlık Turizm Potansiyeli Ele Alındı

Çanakkale Düşünce Platformu’nun organizasyonu ile Çanakkale’nin Termal ve Sağlık Turizm Potansiyeli ele alındı.

Toplantının açılış konuşmalarını sırasıyla Çanakkale Düşünce Platformu Başkanı Doç. Dr. Yunus Eryaman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Çanakkale Valisi Hamza Erkal yaptı.

Çanakkale Düşünce Platformu Başkanı Doç. Dr. Yunus Eryaman yaptığı konuşmada Çanakkale gündemi temalı etkinliklere devam edeceklerini ifade ederek destek olan herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer büyük oranda ÇOMÜ akademik personeli tarafından kurulan ve asıl amacının Çanakkale’nin düşünce anlamında gelişmesi, yeni fikirler ortaya çıkmasını sağlamaya yönelmiş platformun bu çalışmasına ev sahipliği yapmaktan üniversite adına mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederek, “Çanakkale için çok önemli olan termal turizm bu çalıştayla başlangıç düzeyinde de olsa masaya yatırılmış olacak. Bundan sonra da bu ve bunun gibi konuları üniversitemiz çatısı altında tartışmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Hamza Erkal ise Çanakkale’nin tabiatı, tarihi, sahip olduğu kültürel varlıkları ile bir turizm kenti olduğunu ifade ederek Çanakkale’de termal turizm konusunda yatırımcıları cezbedecek potansiyeller bulunduğunu belirtti. Erkal şunları söyledi: “Az kullandığımız ama kullanıldığında ise getirisi çok olacak ve bir yıla yayılabilecek bir termal turizm potansiyeli var. Termal turizm aynı zamanda sağlık ile kullanılan bir alan olduğu için bütün yıla yayılabilecek ve diğer alanları da etkileyebilecektir. Çanakkale için elzem bir konu, ihmal edilmiş bir konu”.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun’un yaptığı toplantıya geçildi. Toplantıda ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ferhat Gökmen, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetlerinden sorumlu Dr. İsmail Temiz, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nart Coşkun, Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz bilgilendirici konuşmalar yaptı.

Toplantıda; Çanakkale’nin termal su potansiyeli nedir? Çanakkale termal turizmden hak ettiği payı alabiliyor mu? Termal su potansiyeli açısından Çanakkale’nin Türkiye içerisindeki payı ne kadardır? Termal turizm potansiyelinde ulaşılabilir hedef ne olmalıdır? Termal turizm potansiyeli nasıl geliştirilebilir? Tanıtım için tarihsel ve mitolojik arka plandan yararlanılabilir mi? Çanakkale’deki termal sular hangi hastalıkları iyileştirebilir? sorularına yanıtlar arandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesinde gerçekleşen toplantıya Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metehan Uzun ve Prof. Dr. Ahmet Erdem, Ezine Belediye Başkan Vekili Ramazan Kocaöz,  Bayramiç Belediye Başkan Vekili Ahmet Mutlu, TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, Sağlık İl Müdür Vekili Suat Özen, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakan Çetin, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Tezcan Sezgin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Erbaş,  Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, Yrd. Doç. Dr. Gürkan Ergen ile basın mensupları, özel termal işletme temsilcileri ve kurum-kuruluş temsilcileri katıldı.

Yetkililer toplantının sonucunun bir rapor haline getirilerek paydaşların bilgi ve değerlendirmesine sunulacağını ifade ettiler.