0

ÇOMÜ Akademisyen Sayısını Hızla Arttırıyor

Bu Haber 1449 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Akademisyen Sayısını Hızla Arttırıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) akademik personel sayısı artmaya devam ediyor.  Konuyla ilgili açıklama yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, kısa sürede hem bölümlerin açılması, hem açılan bölümlerin işlevselliği anlamında çok güzel gelişmelerin kaydedildiğini belirterek şunları söyledi:

“Son 10 ayda, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ya da uzman kadrolarına 46 kişi ekledik. Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör kadrosu anlamında belki bir iki hafta içerisinde ilana çıkacak kadrolarla birlikte 167 kadroyu üniversitemize kazandırdık.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi anlamında gerilemeye başlamış bir üniversiteydi. Göreve başladığımızdan beri bu rakam tam tersine döndü. Akademik yükselmeyi hak etmiş hocalarımızın sorunlarını çözdük. Onlara liyakat anlamında hak ettikleri, layık oldukları kadroları verebildik ve üniversitemize dışarıdan öğretim üyesi kazandırdık. Bu da, üniversitemizin akademik kalitesinin ciddi anlamda artacağını gösteren unsurlardan bir tanesi. Bunun sonuçlarını da en yakın zamanda göreceğiz”.