3

ÇOMÜ TEKNOPARK Şirketinin Büyük Başarısı

Bu Haber 2181 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ TEKNOPARK Şirketinin Büyük Başarısı

Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde yer alan ve üniversitemizin iki akademisyeni tarafından kurulan Nara Eğitim Teknolojileri, kurucu ortakları ve Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Erkan Bil ile birlikte Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'i makamında ziyaret etti.

2014 yılında Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Özdemir ve Okt. Zafer Karadayı tarafından kurulan, sonrasında Ömer Yavuz'un da katılımıyla kadrosunu güçlendiren Nara, 2015 yılını iki ödülle kapatmıştı. 2015 Haziran’ında Microsoft Türkiye'den mansiyon ödülü almış, ardından da Kasım 2015'de Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adana'da gerçekleştirilen "Mobilya AR-GE Proje Pazarı"nda finale kalmayı başarmıştı.

Nara 2016 yılına da hızlı bir başlangıç yaptı ve Etohum'dan yatırım almaya hak kazandı. Etohum 2016 yılında destekleyeceği girişimleri İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Girişimcilik Zirvesi 2016" etkinliğinde tanıttı. 8 yıldır girişimleri destekleyen Etohum'a bu yıl 2500'ün üzerinde uluslararası başvuru yapıldı. Etohum bunların içinden Hırvatistan, Nijerya, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan 5 yabancı girişimi, Türkiye'den de 16 girişimi destekleme kararı aldı. Nara bu başarıyla Antalya'da yapılacak olan StartUp Turkey organizasyonuna da katılmaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Gelişen teknolojinin her sektörü olduğu gibi eğitimi de hızla dönüştürdüğünü söyledi. Bu dönüşüme ayak uydurmanın bile zorlaştığı günümüzde dönüşünü yönetebilme ve bu dönüşüme öncü olma vizyonuyla yola çıkan Nara Eğitim Teknolojileri'ni kutluyorum. Hiç şüphe yok ki sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik teknolojileri eğitimi zenginleştirecek ve yeni deneyimler katacaktır. Biz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak AR-GE'ye destek vermeye devam edeceğiz. Üniversitelerdeki akademik gelişimin, sanayiye ve teknolojiye doğrudan katkı yapmasını önemsiyoruz ve bu amaçla da öğretim elemanlarımıza her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu vesileyle Nara'ya bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum." dedi.

Nara Eğitim Teknolojileri

Nara, eğitimi daha eğlenceli, daha ulaşılabilir ve daha güvenli yapma hedefiyle yola çıkmıştır. Bu amaçla immersive 3D (sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik) teknolojilerine dayanan eğitsel içerikler üretmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin ve Çanakkale'nin eğitim teknolojileri ile ilgili dinamiklerini harekete geçirmeye çalışan genç ve vizyoner bir girişimdir.