Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden Kemoterapi Hastalarının Yaşam Kalitesini Yükselten Uygulama

18.11.2009
Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Timuçin ALAR başarılı bir işlem gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Timuçin ALAR, “Kanser hastalarının en büyük sıkıntılarından biri kemoterapi sırasında ilacın verilebileceği damar yolunun bulunma problemidir. Kemoterapi portlarının amacı kateterin damar içine yerleştirilip, portların ise göğüs ön duvarında cilt altına konarak kemoterapi esnasında her seferinde yeni bir damar yolu bulup ilacın verilmesi gerekliliğini ortadan kaldırmaktır. Bu cihaz içine verilen ilaç, direk damar içine girerek vücuda dağılmaktadır” dedi. Hastaların genel anestezi almadan bölgesel olarak uyuşturularak kemoterapi portlarının yerleştirildiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Timuçin ALAR, “Uzun süreli kemoterapi alacak olan hastaların hekimleri ile görüşerek uygun olduğu düşünülen vakalarda bu portların takılması hastaların konforları açısından önemlidir. Bu işlem hastanemizde Göğüs Cerrahisi Anabilim dalı tarafından gerçekleştirilebilmektedir” şeklinde konuştu. Haber ile ilgili fotoğrafa aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.