1

Proje Döngüsü Temel Eğitimi Gerçekleştirildi

Bu Haber 1351 Kez Okundu
  • Paylaş:
Proje Döngüsü Temel Eğitimi Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Proje Koordinasyon Merkezi’nin organizasyonuyla İktisadi ve İdari Bilimler alanlarında çalışan akademisyenlere yönelik Proje Döngüsü Temel Eğitimi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Erdem Cam etkinliğe eğitmen olarak katıldı.

Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Tan açılış konuşmasında Proje Koordinasyon Merkezi'nin 2016 yılı faaliyetleri kapsamında proje hazırlama ve yürütme eğitim  çalışmalarının en öncelikli konular arasında yer aldığını belirtti. Ayrıca üniversitemizin öğretim elamanlarından gelen eğitim taleplerinin değerlendirildiğini, bu talepler doğrultusunda eğitim organizasyonlarının periyodik olarak düzenleneceğini ifade etti.

Eğitim öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise şunları söyledi:

“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin önemli unsurlarından birisinin araştırma yoğunluğu olmasını arzuladık ve bunu yönetime talip olduğumuz günden beri sıklıkla dile getirdik. Yapacağımız çalışmaların temelini projeler oluştursun istedik. Bu anlamda proje koordinasyon merkezini kurmamız ve geliştirmemiz gerekiyordu. Kurduğumuz bu merkezin giderek geliştiğini görüyorum. Bu konuda birçok hocamız merkezi kurmak ve geliştirmek adına emek harcadılar ve emek vermeye de devam ediyorlar. Proje Koordinasyon Merkezi’nin kurumsal yapılanması süreklilik kazanacak bir yapıya geçmeye başladı. Bu yıl kadro anlamında da zenginleştirmeye devam edeceğiz. Üniversitemizdeki diğer birimlere de destek verecek bir merkez haline gelecek. Ciddi bir sonuç elde edeceğiz fakat bu sonuç kısa vadede olmayacak. Proje Koordinasyon Merkezinin üniversitemizin proje kültürü için önemli bir yapı taşı olmaya başladığını memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bu merkez dışında proje yapılmasını teşvik edecek ve kolaylaştıracak başka unsurları da eklemeye çalışıyoruz. Proje yapan hocalarımızı maddi anlamda destekleyecek bir yapıyı oluşturduk. İlgili mevzuat çerçevesinde senato toplantısında bir karar aldık. Projeleri onay alamasa dâhi akademisyenlerimizin emeklerinin karşılığında maddi destek vereceğiz. Bu da Üniversitemizde proje hazırlama motivasyonunu destekleyecek bir unsur olacaktır. Emeği geçen her arkadaşıma Üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum. Yaptığımız projeler üniversitemize ve topluma katkı sağlayacaktır. Başta Sibel Hocamız ve tüm ekip arkadaşlarına, Ankara’dan eğitim için buraya gelen Doç. Dr. Erdem Cam’a, etkinliğe ev sahipliği yapan Prof. Dr. Hüseyin Erkul’a ve tüm katılımcı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Eğitim, proje hazırlama konusunda gerçekleştirilen sunum ve atölye çalışmalarıyla devam etti. Eğitimin sonunda Doç. Dr. Erdem Cam’a teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.