0

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1355 Kez Okundu
  • Paylaş:
Eğitim Bilimleri Enstitüsü Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Mezuniyet Töreni Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

ÇOMÜ’nün uzaktan eğitim yöntemiyle lisansüstü eğitimi veren ilk ve tek birimi olan Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün Mezuniyet Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar ve Prof. Dr. Metehan Uzun, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Salih Zeki Genç’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve mezun öğrencilerin yakınları katıldı.

“ÇOMÜ’den Aldığım Eğitimi Viyana’da Uygulayacağım”

Törende mezun öğrenciler adına konuşma yapan ve Viyana’dan uzaktan eğitim programına katılan Mesut Koca, “Uzaktan eğitim deyince soğuk geliyordu ilk başlarda, ama uzakları yakın eden, soğukları sıcak yapan bir eğitim aldık. Buradan aldığımız eğitimler sadece Türkiye’nin illerinde, ilçelerindeki öğretmen arkadaşlarımız tarafından kullanılmayacak, Viyana’da dahi kullanılacak. Bu anlamda dönem arkadaşlarım ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Uzaktan Eğitimde En Çok Tercih Edilen Üniversite; ÇOMÜ”

Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Arslan ise uzaktan eğitim programı hakkında bilgiler aktardı. 150’den fazla öğrencinin eğitim gördüğü, yüksek lisans programıyla örgün öğrenimdeki yüksek lisans eğitimi arasında bir fark olmadığını vurgulayan Doç. Dr. Hasan Arslan, “Türkiye’de eğitim yönetimi alanında uzaktan eğitimde en çok tercih edilen program Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’dır.  Bu anlamda alanımızı destekleyen başta Rektör Prof. Dr. Yücel Acer olmak üzere, ÇOMÜ yönetimi ve enstitü yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.


Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Salih Zeki Genç konuşmasında şunu aktardı:

“Özellikle son 10 yıldır atılım gösteren uzaktan eğitim yöntemiyle, farklı üniversitelerin birçok programında uygulamalara dönüşen eğitim ve öğretim faaliyetinin yürütüldüğü görülüyor. Biz de eğitim faaliyetimizi kaliteli bir şekilde sürdürmekteyiz. Siz değerli mezunlar bizleri yurdun dört bir tarafında temsil edeceksiniz. Hocalarımızın nitelikli ve değerli bilgileri sizlerle paylaştığını ve sizleri belirli bir seviyeye getirmeye gayret gösterdiklerini biliyoruz. Dijital hayatı yaşadığımız günümüzde uzaktan eğitim ve öğretim faaliyetlerinin de çok önemli hale geldiğini görüyoruz. Bu bağlamda Rektörümüzün katkılarıyla mevcut programlarımızı çeşitlendirerek farklı alanlarda da uzaktan eğitim programlarımızı arttırmak istiyoruz. Bu programın oluşmasında katkısı olanlara, başta Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’e ayrıca teşekkür ediyorum. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Mezuniyette konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, “her zaman gelişen ve değişen bir ülke olarak, hayatımızın her alanına ilişkin yeni yaklaşımlar ve yeni yöntemler geliştirmek durumundayız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayatımızın her alanı şüphesiz ki değişiyor ve gelişiyor. Türkiye’de eğitim ve öğretim alanında bir arayış içerisindeyiz. Bu güzel bir arayıştır. Kendimizi daha fazla geliştirmek topluma faydalıdır. Üniversitemizin bilgi işlem alt yapısını güçlendirmeye çalışıyoruz ki etkili ve yenilikçi yaklaşımları da uygulayabilelim. Bundan sonra daha özel, daha gelişmiş uzaktan eğitim programları olacak. Mezun olan arkadaşlarımıza her zaman kapımız açık olacak. Sizlerin de, bundan sonraki süreçte üniversitemize katkılarınızın olacağına inanıyoruz. Burada bulunan bütün öğrencilerimizi ve üniversitemizin gelişmesinde büyük rolü olan enstitü hocalarımızı tebrik ediyorum.”

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Mezuniyet Töreni, konuşmaların ardından sahneye çıkan mezun öğrencilerin keplerini atmasıyla son buldu.