0

KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Senato Salonu’nda Gerçekleştirildi

Bu Haber 1470 Kez Okundu
  • Paylaş:
KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Senato Salonu’nda Gerçekleştirildi

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu olağan toplantısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Çanakkale Valisi Hamza Erkal, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Levent Genç ile kurul üyeleri katıldılar.

Çanakkale Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer’in yaptığı sunumdan sonra üyeler, kurulun stratejik yol haritasına dair görüş alışverişinde bulundular.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ın görüş ve önerilerini kurul üyeleriyle paylaşmasının ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer; Üniversite’nin Çanakkale’nin ciddi bir dinamiği olduğunun tüm kesimlerce özümsenmesi gerektiğini belirterek, bu hususun zaman zaman vurgulanıp hissettirilmesinin önemine dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

Hangi Sektörlere Odaklanacağımızı Netleştirmeliyiz

Çanakkale bir metropol değil. Sanayinin her alanına hitab etmek durumunda değil. Çanakkale’de sanayi ve iş dünyası belli noktalara odaklanmış. Bu bağlamda bizim, Kamu - Üniversite - Sanayi işbirliği hususunda hangi sektörlere odaklanmamız gerektiği konusunu netleştirmemiz gerekiyor.

Devletimizin İmkanları Son 10 Yılda Çok Genişledi

Devletimizin imkanları genişledi. Özellikle son 10 yılı aşkın süredir devletin bütçe imkanlarında muhteşem bir gelişme oldu. Ben bu üniversiteye geldiğim zaman bir fotokopi makinası alabilmek için Çanakkale’den destek istemek durumunda olduğumuzu hatırlıyorum. Şimdiyse yapmak istediklerimize ilişkin maddi kaynaklar konusunda ciddi bir sıkıntı çekmiyoruz. Bu tüm Türkiye için geçerli fakat para herşey değil. Sanki herkes ne yapması gerektiğini biliyor da tek sorun paraymış gibi algılanıyor. Yönlendirici bir yapılanmaya ihtiyaç olduğu kanaatindeyim.

Proje Koordinasyon Merkezi’ni Kurduk

Üniversitenin ve TÜBİTAK başta olmak üzere bazı kuruluşların sağlayacağı maddi imkanlar çok geniş. Proje ve bilimsel araştırma anlamında ne yapacağını bilen hoca sayısı az. Hatta motivasyon çok düşük. Biz şunu farkettik. Hem hocalarımızın nerelerden destek alabileceği konusunda bilgilendirilmesi gerekiyor. İkincisi de motive edilmesi gerekiyor. Birinin gidip, hocam şu alanda bir proje, bilimsel araştırma yapsanız nasıl olur, şöyle bir destek var demesi gerekiyor. Üniversite içerisinde bu eksikliği hissettiğimizden yaklaşık 7 ay önce Proje Koordinasyon Merkezi’ni kurduk. Personel sayısı açısından da bu ofisi güçlendiriyoruz ki hocalarımızın her birinin ayağına gidip bu destekleri anlatıp, onların motivasyonlarını arttırsınlar.

Toplantı sonunda kurul üyeleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarlarını gezerek incelemelerde bulundular.