3

Korea Üniversitesi’nden Bilim İnsanları, ÇOMÜ Rektörlüğü’nü Ziyaret Etti

Bu Haber 1343 Kez Okundu
  • Paylaş:
Korea Üniversitesi’nden Bilim İnsanları, ÇOMÜ Rektörlüğü’nü Ziyaret Etti

Güney Kore Korea Üniversitesi’nden üç bilim insanı (Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Jongtaik Choi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yunjae Cho ve Prof.Dr. Heejin Lee) ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’i makamında ziyaret etti. Ziyarette ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Troya Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ile Tarih Bölümü öğretim üyesi ve Troya Kazı Çalışmaları Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Reyhan Körpe de hazır bulundu. 

Ziyarette Güney Kore ve Türkiye arasındaki kadim dostluk köprüsünün Güney Kore’den üç bilim insanının Çanakkale’ye gelmesiyle, coğrafik anlamda, Asya kıtasının en doğu noktası ile en batı noktasına uzandığına dikkat çekilerek; Korea Üniversitesi ve ÇOMÜ arasında arkeoloji alanında başlayan ortak çalışmaların diğer bilim alanlarını da kapsayacak şekilde hızla artmasının önemi vurgulandı.

Öğrenci ve öğretim elemanı değişimi için ikili anlaşma ve Mevlana protokollarının hazırlanmasının da ele alındığı ziyarette, özellikle ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün öğretim elemanı ve program bakımından aktif hale getirilmesi konularında da mutabakata varıldı.