0

Turizm Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1336 Kez Okundu
  • Paylaş:
Turizm Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı dekanlık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ,Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile Turizm Fakültesi öğretim üyeleri katıldılar.

Dekan Kelkit, Turizm Fakültesi’nin vizyonu ve misyonunu içeren bir sunum yaparken okulun akademik ve fiziki ihtiyaçlarını aktardı.

Üniversitemizi Huzurlu Bir Ortam Haline Getirmeye Çalıştık

Kelkit’in konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer söz aldı. Acer, 2015 yılının değerlendirmesini yaptığı konuşmasında “Başladığımızdan beri üniversitemizi her şeyden önce huzurlu çalışılan bir ortam haline getirmeye çalıştık. Bunun unsurlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda hocalarımızın haksızlığa uğramaması için özel önem gösteriyoruz. Hem hak edilenlerin alınması konusunda hem de akademik çalışmalarında önlerinin açılması konusunda elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu iki unsuru oluşturmadan burada huzurlu bir çalışma ortamı oluşturamayacağımızın farkındayız” dedi.

Rektör Acer birikmiş sorunları çözme anlamında ciddi mesafe aldıklarına değinerek “Hocalarımızın hak ettiklerini almaları yönünde ciddi mesai harcadık, yüzde yüz başarılı olamasak bile inanıyorum ki ilk 9 ay içerisinde tahminimizin üzerinde başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Daha öncesi birikmiş sorunları çözmemiz en az bir yıl alır dedim. Memnuniyetle görüyorum ki 1 yıl dolmadan da ciddi bir mesafe aldık. Birçok arkadaşımızın gayretleri, bazı arkadaşlarımızın sabrı önemli rol oynuyor. En azından sözleriyle destekliyorlar bu da bize cesaret veriyor.” şeklinde konuştu

Hocalara proje konusunda destek vermek için güçlü bir Proje Destek Ofisi oluşturduklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Hocalarımızın önünün açılması meselesi de önemli. Eğitim ve öğretim anlamında, bilimsel çalıştırma ve bilimsel araştırmalar anlamında gerekli olduğunu düşündüğümüz şeyleri yapıyoruz. Mesela hocalarımıza proje konusunda destek vermek için şartlar oluşturuyoruz. Proje Destek Ofisi için daha fazla uzman almaya çalışıyoruz. Yakında iki uzman daha katılacak ofise. Şüphesiz ki güçlü bir Proje Destek Ofisi olacak ve akademisyenlere fakülteler düzeyinde desteği sizlere büyük olacak. Hoca ve asistanlarımızın hazırlayacakları projeler için mütevazı bir bütçeleri olacak. Ulusal bir projede 1000 TL kullanma hakkına sahip oluyorsunuz. Uluslararası bir projeyse 2000 TL kullanıyorsunuz. Proje kabul edildiğinde 2000-4000 TL arasında olacak. Bu rakamlar mütevazı görünse de önemli bir destek olacaktır. Üniversitemizde hocalarımızın önünü açmak bilimsel çalışmalarına destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Üniversite kütüphanesinin yeni çıkan kaynakları satın alabilecek bir yapıya kavuştuğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Bunlar dışında yapmayı planladığımız daha birçok düzenleme var. Onların alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Onlar da zamanla sonuçlarını gösterecektir. Üniversitemizin kütüphanesi de şu an çıkan yeni kaynakları satın alabilecek bir yapıya kavuştu. Otomatik bir şekilde her ay düzenli olarak yeni çıkan akademik eserleri satın alma imkânı olacak. Kaynağını temin ettik sistemini de kuruyoruz. Elektronik kaynaklar için yeni bir kaynağa abone olduk. Kütüphanemiz akademik olarak zenginleşti. Uygulama alanları hem hocalarımız hem de öğrencilerimiz için önemli.2015 yılında kötü bir bütçe ve içi boşaltılmış bir bütçe devraldık. Devletten ciddi bir destek alınca 2015 yılını kapatmış olduk. Çabalarımız sonuç verdi, bir kalemde 6 milyon TL’lik ödenek alabildik. 2015 yılını olması gerektiği gibi kapattık. Ama bu sene için gerçekten tam da amaçladığımız hedefleri gerçekleştireceğimiz bir bütçe oluşturduk “ diye konuştu.

Uygulama Alanlarının Geliştirilmesine Dair Ne Talebiniz Olursa Projelendirin

Biraz önce Turizm Fakültesi bağlamında da uygulama imkanları konusu gündeme geldi. Ben her bir okulumuza ziyaretimde bunu söylüyorum. Uygulama alanlarının geliştirilmesi için ne talebiniz varsa projelendirin. Bizim önceliğimiz odur. Onun yerine getirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Tıp Fakültesi’nde uzun süre tartışılan insan vücudu üzerinde değil de daha robotik şeyler üzerinde çalışmaya imkan sağlayan bir uygulama laboratuvarı kurmak istediler. Onu da teklif ederken kabul edilmez ama yine de teklif edelim şeklinde teklif ettiler ama onu da hizmete açtık. Bütün okullarımız için bu geçerli. Sizler için de geçerli. Bu tür imkanlar projelendirilirse, Rektörlük’ten talep edilirse bunun gereğini yerine getirmek de bizim öncelikli meselemiz.

Tıp Fakültesi’nin Bitirilmesi Gibi Bir Meselemiz Var

Fiziki imkanlar konusu tabi önemli. Bununla ilgili üniversitemizde 2016 yılı için planladığımız fiziki çalışmaları ben kısaca şöyle özetleyebilirim. Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bitirilmesi gibi bir meselemiz var. Bazı açılardan tartışılır olsa da. İnşaatın devam etmesi için çabalarımız sonuç vermişti. 5 Milyon TL’lik ek kaynak temin ettik 2015 kaynakları üzerine. Hastanenin bu yıl içerisinde makine teçhizatıyla bitirilmesi için gerekli olan 40 Milyon TL’yi de temin ettik. Dolayısıyla orası ciddi bir aksilik olmazsa bitecek. Onun bitirilmesi şu açıdan önemli. Devletten istediğiniz yatırım bütçesinin moral bir üst sınırı var. Diyelim bu 50 Milyon TL ise 50 Milyon TL’nin çoğunu hastane götürüyor. Dolayısıyla sıra hiçbir zaman Turizm Fakültesi binasına gelmiyor. O anlamda onu aradan çıkarmak gerekiyor. 2016 o açıdan önemli.

Anafartalar Kampüsü Yenilenecek – Personel Yemekhanesi Yapılacak

Anafartalar Kampüsü’nün yenilenmesi için sanıyorum önümüzdeki yaz fiilen çalışmalar başlayacak. Kampüsümüzde bir personel yemekhanesi ihtiyacı vardı. Onun ihalesi yapılıyor şu an. Personel ve hocalarımız için güzel bir yemekhane – kafeterya projesi yapıldı. İhaleye çıktı inşallah onu da bu yıl içerisinde başlatıp tamamlamaya çalışacağız.

Yüksekokulların Derslik Sıkıntıları Çözüme Kavuşuyor

Derslikler anlamında bazı yüksekokulların ciddi anlamda sorunu vardı. Ayvacık MYO’nun durumu kötüydü. Oranın ihalesi yapılmak üzere. Böylece MYO’lar içinde en kötü durumda olanın da durumu düzeltilmiş olacak. Gökçeada’ya bir okul binası yapılacak. Biga’ya bir derslik binası yapmak zorundayız. Oradaki MYO’nun deprem riski karşısında yıkılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Orada 1700 civarında öğrencimiz okuyor.

Terzioğlu Yerleşkesi Daha Yaşanılır, Daha Canlı Bir Kampüs Haline Gelmeli

Onun dışında fiziki imkanların gelişmesi hususunda 2016 sonrası için düşündüklerimiz var. Bu kampüsün daha yaşanır daha canlı bir kampüs haline getirilmesi için çeşitli projeler hazırlanıyor. Bunların bir kısmının içerisinde Abdullah Kelkit Hoca’mız da var. Onları da bu yıl içerisinde başlatacağız. Bir kısmını bitireceğiz. Spor imkanlarının geliştirilmesi için düşündüklerimiz var. Dolayısıyla bizim bu ana kadar gündemimizi oluşturan konulardı. Bunun dışındakiler varsa duyduklarınız, makul eleştirileri bir kenara koyarsak herhalde kötü niyetli çabalardır diye düşünüyorum.

Turizm Fakültesi’nin ihtiyaçlarına da değinen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Turizm Fakültesi bağlamında hoca ihtiyacı konusu bence önemli bir ihtiyaç. Uygulama alanları açısından özellikle Gastronomi ve Mutfak Sanatları için bahsettiniz. Mevcut bina içerisinde kurulabilecek odalar varsa bunu çok kısa sürede memnuniyetle halledebiliriz. Personel konusunda bazı ihtiyaçlardan bahsediyor hocalarımız. Onu da temin etmeye çalışacağız. İngilizce ve birkaç yabancı dilin daha iyi okutulması için okutman taleplerinden bahsedilmişti. Yabancı uyruklu bir okutman kazandırdık. Bu çabamız devam etmeli. “ diyerek sözlerini noktaladı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının ardından Akademik Kurul Toplantısı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.