Engelleri Tanıma ve Aşma Konferansı Gerçekleştirildi

17.11.2009
Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanlığı, Çanakkale Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu’nun organize ettiği “Engelleri Tanıma ve Aşma Konferansı” 16 Kasım 2009 tarihinde saat 19:00 da Süleyman Demirel Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak katılan Edirne Özel Yağmur Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nde Özel Eğitim Uzmanı olarak çalışmalarını sürdüren Necla KILIÇELLİ, “Engellilik ve Engelli Türleri”ne dair bilgiler verdi. Sunumunun ardından topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Dilara ÖZER ve Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit BURUNLULAR tarafından Necla KILIÇELLİ’ye katılım hediyeleri takdim edildi. Biletlerden sağlanan gelirle alınan engelli ekipmanları ihtiyacı olan kişilere verilmek üzere; topluluk başkanı Ali AKSEMA ve konferans moderatörü İlknur YENER tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit BURUNLULAR’a teslim edildi. Akademisyenler, dernek başkanları ve üyeleri, Sosyoloji Topluluğu, Özel Eğitim Topluluğu, üniversite öğrencilerinin yanısıra Çanakkale halkının da katılımı ile gerçekleşen konferans, “Radio” adlı film gösterimiyle son buldu. Haber ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.