0

Bosna Hersek Cumhurbaşkanı İzzetbegovic’e “Fahri Doktora” Unvanı

Bu Haber 1337 Kez Okundu
  • Paylaş:
Bosna Hersek Cumhurbaşkanı İzzetbegovic’e “Fahri Doktora” Unvanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegovic’e “Fahri Doktora” Unvanı takdim edecek. ÇOMÜ Senatosu’nun Aralık ayı içerisinde düzenlediği toplantısında, kardeş ülke Bosna Hersek’in Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegovic’e “Fahri Doktora” unvanı verilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

İzzetbegovic’e “Fahri Doktora” unvanı; Bosna Hersek’in Uluslararası ve Bölgesel Barış ve İşbirliği inisiyatiflerinde aktif rol almasına, Bosna Hersek’in Dış Politikada daha etkin olmasına ve Barış ve İstikrar yönünde yeni bir çizgi çizmesi, Türkiye’nin öncülüğündeki 2010 yılında başlatılan Bosna Hersek – Hırvatistan ve Sırbistan arasında düzenlenen üçlü danışma toplantılarındaki rolü ile Türkiye- Bosna Hersek ilişkilerine sağladığı katkılardan dolayı takdim edilecek.

Bakir İzzetbegovic kimdir?

1956 yılında Sarajevo’da doğdu. Bosna Hersek kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegovic’in oğludur. Saraybosna Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında aktif siyasete girdi. 2006’da babasının kurduğu (SDA) partisinden parlamentoya girdi. 2010 yılından bu yana ise Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin Boşnak Üyesi.