2

ÇOMÜ Bostanı Kuruldu

Bu Haber 1415 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Bostanı Kuruldu

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Doğa Dostu Kent Bahçeleri” projesi kapsamında ODTÜ, İTÜ, Balıkesir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi’nden sonra ÇOMÜ’de de Çevre Topluluğu işbirliği ile ÇOMÜ Bostanı kuruldu.

Buğday Derneği’nin “Tohumlar Kampüse” sloganıyla yürüttüğü “Doğa Dostu Kent Bahçeleri” projesi ile tüketimin yoğun olduğu şehirlerde tüketicinin dahil olduğu ekolojik çözümler üretilmesi, oluşturulan modellerle şehirde de ekolojik yaşam için duyarlılığın arttırılması, yerel tohumların öneminin anlaşılması, sağlıklı gıda üretimi ve doğa dostu bahçelerin kurulması ve bu bahçeler için sorumluluk alacak toplulukların organize olması hedefleniyor. ÇOMÜ Çevre Topluluğu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde de bir bostan oluşturulması için bu projede yer almaya gönüllü oldu. Gerçekleştirilen etkinliğe topluluk üyelerinin yanı sıra pek çok gönüllü katıldı. 

Katılımcılar Pan Görsel Kültür Derneği’nde bir araya gelerek tanıştı. Buğday Derneği’nden proje koordinatörü Hakan Gönül tarafından bir sunum yapıldı ve günümüzde sağlıklı gıdaya ulaşma konusundaki sorunlar, organik gıda üretimi, kent bahçeciliği ve yerel tohumlarla ilgili bilgi verildi. Fen-Edebiyat Fakültesi arkasında belirlenen alanda ÇOMÜ Bostanı oluşturuldu. Beş adet yükseltilmiş yatak oluşturularak tasarlanan bostana ıspanak, bakla, kereviz, marul, lahana gibi kış bitkilerinin yerel tohumları ekildi. Çeşitli bölümlerden öğrencilerin ve gönüllülerin katıldığı etkinlikte, katılımcılar keyifle, heyecanla bir arada çalışarak doğa dostu üretim tecrübesi edinmiş oldu. Bostanın bakımını ve yazlık ürünlerin ekimini de yine katılımcılar üstlenecek.