0

YADYO Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Bu Haber 1841 Kez Okundu
  • Paylaş:
YADYO Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda (YADYO) Akademik Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, YADYO Müdürü Doç. Dr. Aysun Yavuz, ÇOMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, YADYO Müdür Yardımcısı Okutman Sedat Beceren tarafından yapılan hazırlık eğitimi sunumu ve YADYO Müdür Yardımcısı Dr. Bora Demir tarafından yapılan modern diller eğitimi sunumları ile devam etti.

Toplantıda konuşan Doç. Dr. Aysun Yavuz ise 2016 yılının güzel geçmesiyle ilgili temennilerinde bulunarak YADYO’nun akademik, idari, fiziki yapısıyla ilgili bilgiler aktardı. Yabancı dil öğreniminin önemine değinen Doç. Dr. Yavuz yüksekokulun gelecek planlarından da bahsederek “hedefimiz yabancı dil derslerinin kalitesini daha da üst seviyeye çıkarmak, öğrencileri birimlerine ve meslek yaşamlarına donanımlı olarak hazırlayabilmektir” dedi.

Akademik Kurul Toplantısı’nda konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek şunları aktardı:

“Siz değerli akademisyenlerle burada buluşmaktan çok mutluyum. Yüksekokulumuz hakkında yapılan sunumları dinledik, yapılanlar ve ihtiyaçlar konusunda bilgi sahibi olduk.

“Yabancı Dilin Önemini Anlatabilmeliyiz”

Yabancı dil denildiğinde ne yazık ki akla ilk İngilizce geliyor. Bu dil elbette ki bir dünya dili, bilim dili, uluslararası bir dil. Fakat üniversitemizde okutulan başka diller de var. Bizler İngilizcenin önemiyle birlikte, bu dillerin de önemini öğrencilerimize aktarabilmeliyiz.”

Prof. Dr. Yücel Acer konuşmasında uygulanabilir dil öğretme – öğrenme metotlarına da değinerek, “Öğrenciyi aktif, çabalayan biri haline getirmeliyiz. Konuşmaya çalıştığı dilde okumalar yapmasına teşvik etmeli, yurtdışı programlara yönlendirmeliyiz. Bizler imkânlar açısından elimizden geleni yapacağız” dedi.

Rektör Acer üniversitede huzur ortamının tesis edilmesinin de oldukça önemli olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti:

“Önceliğimiz Huzur Ortamını Oluşturmak”

“Birçok arkadaşımızla beraber güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz ki bu üniversitenin havasını değiştirelim. Hepimiz daha çok aitlik hissettiğimiz, daha çok saygı duyduğumuz bir üniversite ortamı olması için çalışmalıyız. Öncelikle kişisel düzeydeki sorunları çözmeye başlamalıyız,  çünkü mağdur olduğunu düşünen çok sayıda insan var.

“Kadrolar Konusunda Ciddi Çalışmalar Yapıyoruz”

Bu anlamda kadrolar ön plana çıkıyor ve göreve başladığımızdan beri bu konuda çok ciddi çaba sarf ettik. Çok sayda kadroya çıkarak uzun süredir kadro alamamış arkadaşlarımızın sorunlarını çözdük aslında. Üniversite yönetimi olarak kadro konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. En önemli hususlardan birisi huzuru ortamını oluşturabilmek, aidiyet hissini kazandırmak bunlar kurumlarda önemli şeyler.

“Projelerinizi ve Proje Yapma Çabanızı Maddi Manevi Destekliyoruz”

Bunun dışında proje ve proje yapma çabasını destekliyoruz. Örneğin TÜBİTAK’a sunulmuş bir proje geçmemiş olsa bile hocalarımıza 1000 TL harcama imkanı sağlıyoruz. Bu parayı herhangi bir bilimsel toplantıya katılmak için veya bilimsel projenizi geliştirmek için harcayabilirsiniz diye düşünerek böyle bir bütçe yarattık.  Projeniz kabul edilirse 2000 TL, hele bu uluslararası bir projeyse kabul edilmese dahi 2000 TL, kabul edilirse 4000 TL. gibi rakamlarda üniversite size destek oluyor. Hatta proje hazırlama konusunda ihtiyaç duydukları bilgileri temin etmek için Proje Koordinasyon Merkezi’ni kurduk, bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Hatta BAP tarafından desteklenen bilimsel projelerimizin çeşidini arttırarak Hızlı Destek Sistemi de oluşturduk. Kısa süreli küçük projelere de BAP artık destek verebilecek. Büyük altyapı projelerine de destek verebilecek.  Bunlar bizim, sizlerin bilimsel çalışmalarını desteklemek için yapabileceğimiz şeyler.  Biz yönetim olarak bunu sağladık,  gerisi sizlere kalmış bir şey.  Maksimum neyse onu yapmaya çalışıyoruz.

Bu kampüsü ve üniversitenin genelini daha sıcak bir ortam haline getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Toplantı, Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmasının ardından soru cevap kısmıyla sona erdi.