0

Zeynep Bodur Okyay’dan Çan MYO Öğrencilerine Konferans

Bu Haber 1563 Kez Okundu
  • Paylaş:
Zeynep Bodur Okyay’dan Çan MYO Öğrencilerine Konferans

Çan Meslek Yüksekokulu Lojistik Topluluğu’nun düzenlediği, Kale Grubu Başkanı ve CEO´su Zeynep Bodur Okyay´ın konuşmacı olarak katıldığı konferans Kale Seramik Konferans Salonu’nda yapıldı.

Konferansa Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çetin Kantar,  Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat, Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Okyay,  daire amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Çan MYO Lojistik Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Elvan Deniz, yaptığı konuşmada, başta Zeynep Hanım ve eşi olmak üzere tüm konuklara hoşgeldiniz diyerek hitap ettikten sonra, Çan MYO Lojistik Topluluğu hakkında genel bilgi verip, Sanayi-Üniversite işbirliğinin öneminden bahsetti. Bugüne kadar Kale Grubu, Çan Belediyesi, Çan MYO Yönetimi ve diğer kuruluşların kendilerine sağlamış olduğu desteklerden dolayı topluluk öğrencileri adına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat yaptığı konuşmada:
 “Kale Grubu’ndan üst düzey yöneticiler öğrencilerimize zaman zaman bilgi, beceri ve tecrübelerini aktarmışlardı ancak ilk defa Zeynep Bodur Okyay Hanımefendi’nin katılımının olduğu böyle bir etkinlik düzenlenmektedir. Bu vesileyle bize zaman ayırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir etkinliğin katılımcılara çok büyük faydası olacağına inanıyorum” dedi. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da; “Bu toplantıyı önemsiyorum. Okulda öğrendiğimiz teorik bilgiyi alana aktarmak önemli. Bugün baktığımızda Zeynep hanım teorik bilgiyi alana aktaran en iyi insanlardan biri. Kale Grubu sadece Türkiye´de değil, dünyada da adından söz ettiren büyük bir firma, önemli bir marka” dedi. 

Kale Grubu Başkanı ve CEO´su Zeynep Bodur Okyay:
“Yılın son gününü böyle bir aktivite ile tamamlamak beni mutlu etti. Yeni yıl çok önemli, siz gençler için çok ciddi ümitler var.  Okulda aldığımız bilgiyle yetinirsek ilerleyemeyiz, ancak okulda öğrendiğimiz bilginin üzerine koyup geliştirirsek hayatta kalır ve gelişiriz. Türkiye neden teknolojiyi üreten bir ülke haline gelmesin? Bunun için size ihtiyaç var, bana değil. Ben artık 50 yaşıma gelmişim, bana değil size ihtiyaç var, siz böyle düşünmek zorundasınız. Aksi takdirde bu ülke bir adım ileri gitmez. Ben kendi yaşadığım zorlukları biliyorum, siz benden en az 15-20 yaş daha gençsiniz, sizin zorluklarınız en az 15-20 kat daha zor olacak. Buradan çıkarmamız gereken iki tane ders var. İbrahim Bey´in ileri görüşlülükle yaptığı bu fabrika 17 şirkete ulaştı, büyüdü. Ve bugün çok ciddi yatırımlar yapıyor. Bugün bizim ürettiğimiz seramiklerle Marmaray´ın içi döşendi ve oradan günde 3 milyon insan geçiyor. Bir iş küçük bir seramik üretiminden nasıl bu noktaya gelebiliyor. Şartları zorlarsanız bu noktaya gelebilir. Kale Grubu gitti, İtalya’da bir şirket satın aldı. İtalya’da seramik konusunda söz sahibi oldu. Dolayısıyla ufkumuzu da vizyonumuzu da açık tutmak zorundayız. Ama hayallerimiz Steve Jobs, gerçeklerimiz ise Devlet Memurluğu, KPSS sınavı arasında sıkışıp kalmasın. Herkes Steve Jobs olmak için yola çıkıyor. Steve Jobs olmak kolay değil. Onun için emek, alın teri gerekiyor. Farklı bakmak gerekiyor. Herkes Steve Jobs olmayabilir ama siz de kendi hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz” dedi.

Kale Grubu Başkanı ve Ceo´su Zeynep Bodur Okyay´ın konuşmasının ardından, Çan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat,  Zeynep Bodur Okyay´a plaket takdim etti. Ayrıca Lojistik Topluluğu Başkanı Furkan Şahinler de çiçek takdiminde bulundu.

Aldığı plaketten duyduğu memnuniyetini ve bir isteğini dile getiren Zeynep Bodur Okyay:

“Ben Çan Meslek Yüksekokul Müdürüme çok teşekkür ediyorum ama Türkiye´de plaket verme hastalığı var. Bunu küçümsediğim için söylemiyorum, ama burada bir yenilik düşünelim, bu toplantıyı her sene yapacağız. Bana plaket yerine her sene bir proje takdim edin ve onu burada değerlendirelim” dedi.

Büyük bir öğrenci topluluğunun katıldığı konferans, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.