0

II. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1615 Kez Okundu
  • Paylaş:
II. Acil Yardım ve Afet Yönetimi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu (ÇOMÜ SYO), ÇOMÜ SYO Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanlığı, ÇOMÜ Arama, Kurtarma ve Doğa Sporları Topluluğu ve ÇOMÜ Afet Eğitim Topluluğu işbirliliği ile II. AYAY Lisans Eğitim Öğretim Sorunları ve Çözüm Önerileri çalıştayı, Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Türkiye'deki 4 farklı devlet üniversitesinde çalışan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü akademisyenlerinin yanı sıra, çeşitli kurumlarda çalışan AYAY mezunları katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarında ilk sözü alan AYAYDER Başkanı Arş. Gör. Hüseyin Koçak Çanakkale Kara ve Deniz Savaşlarının 100. yılı, AYAY lisans programlarının kuruluşunun 10. yılı anısına Çanakkale'de AYAY lisans eğitiminin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmanın çok anlamlı olduğunu belirterek AYAYDER'in 2011 yılından bugüne yaptığı çalışmalara kısaca değindi. Koçak dernek olarak en büyük kazanımlarından birisinin 2015 yılı içerisinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından Acil Yardım ve Afet Yöneticisi ünvanını kullanmalarının uygun bulunması kararı olduğunu söyledi.

AYAY Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melek Bulut, Çalıştay'ın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen katılımcılara teşekkür etti ve çalıştayın çıktılarının AYAY eğitimin kalitesine katkı vermesini umduğunu dile getirdi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi ise konuşmasında AYAY lisans eğitiminin ilk olarak Çanakkale Sağlık Yüksekokulu bünyesinde 2005 yılında öğrenci almaya başladığını, bu nedenle ÇOMÜ'nün bu alanda öncü ve örnek olma sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından AYAYDER Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Cüneyt Çalışkan, dünyadaki benzer programlardaki AYAY Eğitimi ve AYAY Müfredatı Çekirdek Yeterlilikler çalışması hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nden akademisyenler, bölümlerin eğitimleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Çalıştayın öğleden sonra devam eden ikinci kısmında katılımcılar, iki farklı salonda AYAY bölümünün müfredatı ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Kapanış oturumunda ise çalıştay çıktılarının özeti katılımcılar ile paylaşıldı. Program katılım belgeleri ile teşekkür belgeleri sunulması ile sona erdi.