0

Üniversite Adaylarının Gözdesi: ÇOMÜ

Bu Haber 1430 Kez Okundu
  • Paylaş:
Üniversite Adaylarının Gözdesi: ÇOMÜ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bu yıl da üniversite adaylarının gözdesi oldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan 2015 yerleştirme sonuç verilerine göre Çanakkale, Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversite kentlerinden biri olurken tercih yapan her 5 adaydan biri listesine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi programlarından en az birini yazdı.

Tercihlerinde ÇOMÜ'yü yazan 256 bin 510 adaydan ise sadece 10 bin 230'u üniversitemize yerleşti. Bu sonuçlara göre üniversitemizi tercih eden her yüz adaydan sadece 4'ü ÇOMÜ'lü olma fırsatı yakaladı. Üniversitemizde okumak isteyen öğrencilerin yüzde 96'sı bu isteğine kavuşamamış oldu.

ÖSYM 2015 istatistiklerine göre ÇOMÜ'yü tercih eden 35 bin 221 aday ÇOMÜ Programlarını ilk 3 tercihi arasına yazdı.

Eğitim Fakültesi'ne ait bölümler en çok tercih edilen programlar olurken toplamda 36 bin 502 aday arasından 7 bin 38 öğrenci fakülte bünyesindeki programları ilk 3 tercihine yazdı. Bu öğrencilerin ise sadece 728’i bu programlara yerleşebildi.  

Eğitim Fakültesi'nin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde en çok tercih edilen fakülteler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi oldu. 2015 yılında 3140 adayın tercih ettiği Tıp Fakültesi'ne sadece 123 aday yerleşebildi.

Yapılan tercihler sonucunda ÇOMÜ’nün lisans ve önlisans programlarının doluluk oranı % 99,4'ü buldu.